Šiške ponekad mogu biti komplikovane za stilizovanje!

Dugačke, kratke, pune, ravne, razbarušene – šiške su veoma efektne, naravno, ukoliko izaberete oblik koji pristaje vašem licu, ali ih nije uvek lako stilizovati, te se iz tog razloga mnoge dame ne usuđuju na ovakve promene.
U nastavku teksta vam predstavljamo kako da stilizujete kosu i izgledate kao da ste upravo izašle iz frizerskog salon – jer moramo priznati kada god odete kod frizera šiške izgledaju savršeno!

Saveti za negu kose

1. Pravilno pranje
Prilikom pranja kose stručnjaci savetuju da posebno obratite pažnju na šamponiranje šiški. Izbegavajte preparate koji daju posebnu hidrataciju kosi. Osim toga, na šiške nemojte stavljati regenerator jer ćete ih lakše stilizovati prilikom sušenja.

2. Feniranje kose
Veoma je važno kosu prvo dobro prosušiti pre feniranja. Potom prvo fenirajte šiške pogodnom četkom – podelite ih na pola, prvo fenirajte jednu polovinu, a potom drugu i na kraju spojene povlačeći četku na dole ili na stranu koju želite.

3. Preparati za negu lica
Kremu za lice obavezno nanesite pre feniranja, ostavite da dobro upije pa tek onda krenite sa stilizovanjem frizure. U suprotnom su velike šanse da će vam se šiške izmastiti.

4. Ne preterujte sa lakom za kosu
Nemojte preterivati sa lakom za kosu jer možete učiniti da šiške izgledaju poput šlema. Stručnjaci savetuju da lak za kosu nanesete malo spreja ispod šiški jer će tako stajati duže bez slepljenog izgleda.

5. Koristite šampon za suvo pranje kose
Ukoliko se desi da nemate dovoljno vremena da operete i isfenirate kose, šampon za suvo pranje je spas. Dovoljno je da nanesete šampon na čistu četkicu za zube u provučete sa njom po šiškama.

6. Ponovno pranje
Ukoliko i nakon feniranja niste zadovoljni vašom frizurom, nemate razloga za brigu. Možete kosu pokupiti u rep i oprati samo šiške te ih ponovo isfenirati.

Pročitajte još:

Najbolji saveti za negu kose tokom hladnih zimskih dana!
Supermodel Ivan Pljevaljčić presadio kosu!
Smutite jedan zeleni smuti za kosu kao sa reklame!

Foto: pixabay.com