Šiške se često vraćaju u modu!

Šiške su zaista jednostavan način da osvežite vaš izgled jer je promena uočljiva, ali bez skraćivanja cele dužine kose. Mnoge dame obožavaju da nose šiške, ali veoma često odustanu od ovakve promene jer se lepe za čelo, brzo se maste i izgledaju lepo jedino kada izađu iz frizerskog salona.

Čak i ako imate “poslušnu”, zahvalnu kosu i frizuru kakvu ste oduvek želeli, zadovoljstvo mogu da pokvare neuredne šiške koje često, gotovo uvek, neće da “idu po vašem”.

U nastavku teksta vam predstavljamo kako da se izborite s neposlušnim šiškama i imate frizuru kao sa reklame.

Bitno je kako perete šiške

Stručnjaci savetuju da zaboravite na šampone koji služu za super-hidriranje kose. Upotreba ovih preparata će vam dodatno otežati šiške i njihovo stilizovanje. Trebalo bi da koristite šampon koji povećava volume kose i nikako nemojte stavljati balzam jer će se brže mastiti.

Ne dirajte ih rukama

Šiške verovatno nesvesno stalno popravljate prstima i na taj način dodatno otežavate situaciju jer se brže maste. Potrudite se da ujutro kada namestite šiške, ne dirate ih tokom dana. ali zbog toga se brže maste i poprimaju ružan oblik. Ujutro ih namestite i ne dirajte ih tokom dana.

Probajte šampon za suvo pranje kose

Neposlušne šiške veoma lako možete ukrotiti uz pomoć šampona za suvo pranje kose u spreju. Sprej upija masnoću i omogućava da je lakše oblikujete I držite pod kontrolom.

Zaboravite peglu za kosu

Iako mnoge dame pokušavaju da obuzdaju šiške uz pomoć pegle za kosu, najbolji efekat zapravo se postiže ako ih isfenirate. Feniranjem će izgledati prirodnije, duže stajati i manje se mastiti.

Redovno čistite čelo

Ako imate problema sa bubuljicama na čelu, a nosite šiške, prestanite da koristite lak za kosu na šiškama, a čelo nekoliko puta dnevno prebrište vatom i tonikom, naročito ako imate masnu kožu.

Operite samo šiške

Ne morate oprati celu kosu! Pokupite kosu u rep, nagnite se iznad lavaboa i stavite malu količinu šampona (veličine graška) u koren, dobro isperite i osušite ih fenom.

 

Pročitajte još:

Koliko tretmana presađivanja kose je neophodno za prirodan izgled kose?
Presađivanje kose sa grudi na glavu!

Foto: pixabay.com