• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Kako sakriti sede dlake i sedu kosu?

Kako sakriti sede dlake i sedu kosu?

U nastavku pročitajte kako sakriti sede.

Da biste sprečili prevremenu pojavu sedih, najbolje je da se potrudite da eliminišete njihove uzročnike. Dakle, trudite se da vodite što uredniji i što više izbalansiran život. Pod tim se pre svega misli na izbalansiranu socijalnu i unutrašnju emotivnu sferu.

Kako sakriti sede?

Ono što predstavlja najveći problem, kada se sede pojave, jeste što one postaju vidljive i primetne već u korenu kose.

Zbog toga ih je često teško prikriti čak i farbanjem kose, jer se farbanje praktikuje na nekoliko nedelja, a za to vreme sede već postaju uočljive.

Da biste što bolje prekrili sede, od trenutka kada se pojave, potrudite se da imate što svetliju boju kose. Na taj način, smanjićete izraženost i kontrast.

Ukoliko zadržite tamniju boju kose, sede koje izrastaju možete da neutrališete tako što ćete ih farbati kafom. Tako, nećete morati non stop da farbate celu kosu i koristite farbe, već ćete efikasno i bezbedno farbati svaki izrastak sedih vlasi.

Potrebno je da pre svakog pranja kose, pomešate pola šoljice bilo kog balzama za kosu, sa dve ravne kafene kašičice instant kafe. Tu mešavinu dobro sjedinite tako da se kafa skroz rastopi u balzamu.

Potom, ostavite je da odstoji oko pet minuta, a zatim je utrljajte na koren kose. Ostavite da kafa i balzam na kosi deluju pola sata, a zatim kosu isperite, operite i oblikujte.

Pročitajte više:
Kako se probuditi sa savršenom frizurom!?
Vladimir mandić presadio kosu!?