Top 6 pravila koja morate poštovati!

Nega kose leti je veoma važna ukoliko želite da je sjajna i zdrava. Vratite vašoj kosi sjaj adekvatnom negom nakon sunčanja! Prevelike vrućine i nedostatak vlažnosti se pored kože može mogu osetiti i na kosi. 

Uticaj UV zračenja, sunca, hlora i morske soli može se uporediti sa pregrejavanjem kose raznim presama, fenovima pa čak i hemikalijama poput farbi za kosu kojima mnoge od nas nisu odolele.

Zato je kosi potrebna dodatna nega tokom vrelih letnjih dana. U nastavku teksta vam predstavljamo top 6 stvari za negu kose tokom leta.

Birajte prirodnu kozmetiku
Kako biste zaštitili svoju kosu od dodatnog isušivanja i kako biste pomogli otporavak, privremeno koristite blage šampone poput bebi šampona ili prirodnih šampona poput koprive. Na kraju kosu isperite hladnom vodom.

Nemojte se farbati i blajhati
Tokom let bi trebalo pustiti kosu da malo odmori od hemikalija kojima je tretiramo tokom ostatka godine. Sunce će dodatno negativno uticati na nju te nije potrebno otežavati situaciju korišćenjem teških farbi.

Zaboravite aparate za stilizovanju kose
Prirodno osušena kosa i pletenica koju ćete napraviti može biti način da se kosa i na ovaj način oporavi posle mora, sunca ili hlora.

Obavezno koristite preparate sa UV zaštitom
Obavezno nastavite sa upotrebom preparata za zaštitu kose od sunca koji pomažu vašoj kosi.

Redovno skraćujte vrhove
Da li ste znali da kosa koja se redovno šiša raste mnogo brže. Ako skraćujete kosu na svakih 4 – 6 nedelja po 1 cm budite sigurni da će ostati zdrava i sjajna.

Koristite masku za kosu
Maske na prirodnoj bazi su must have! Suvo ulje može biti idealan način da na prirodan način oporavite kosu. Prirodne maske možete koristiti više puta mesečno jer ne može da naškodi. Podariće kosi zdravlje i sjaj.

Pročitajte još:
Maska koja sprečava opadanje kose
Pripremite kosu za jesen