Francuskinje su poznate po izuzetnom stilu, načinu na koji uživaju u životu i hrani, lepoti i divnim frizurama.

Opšte je poznato da Francuskinje oduvek izazivaju zavist kod žena širom sveta. One su poznate po izuzetnom stilu, načinu na koji uživaju u životu i hrani, lepoti i divnim frizurama. Za rzliku od drugih žena, Francuskinje uvek biraju prirodne nijanse kose koja pristaje njihovom tenu i boji očiju. Ukoliko imaju smeđu kosu, a žele da je posvetle, one nikada neće ofarbati celu kosu u plavo, već će samo posvetliti pramenove pri vrhu.

U nastavku teksta vam predstavljamo kako da imate kosu kao Francuskinje.

Izbegavajte farbanje cele kose

Francuskinje nisu od onih dama koje jednom mesečno menjaju boju kose. Ako već želite, onda isključivo farbajte u malo svetliju ili malo tamniju nijansu od vaše. Ove dame se retko odlučuju na velike promene. One ne odstupaju previše od prirodne boje kose.

Zaboravite na fen

Francuskinje nikada, ali baš nikada, ne suše kosu fenom. Ove dame leti puste kosu da se prirodno suši, a zimi je umotaju u peškir i na taj način osuše.

Nemojte prati kosu svaki dan

Nije preporučljivo prati kosu svaki dan. Potrebno je napraviti pauzu od 3 ili 4 dana između pranja. Francuskinje peru kosu u proseku svakog trećeg dana.

Redovno posećujte frizera

Kako bi vaša kosa uvek bila zdrava, potrebno je da redovno skraćujete ispucale krajeve. Svaka frizura će bolje izgledati kada je kosa zdrava
Preferirajte prirodnu negu kose 

Koristite prirodne preparate za kosu

Za negu svoje kose birajte nežne proizvode na bazi prirodnih sastojaka bez silikona i sulfata. Često koriste regeneratore koji se ne ispiraju.

Figaro, pegla, ekstenzije – nikako

Bez obzira da li imate kovrdžavu ili ravnu kosu, ukoliko želite lepu kosu kao Francuskinje, zaboravite na pegle za ravnanje, kao i figaroa za kovrdžanje. Osim toga, nemojte koristiti ekstenzije.

Pročitajte još:
Najbolji saveti za negu kose tokom hladnih zimskih dana!
Supermodel Ivan Pljevaljčić presadio kosu!
Smutite jedan zeleni smuti za kosu kao sa reklame!
Foto: pexels.com