Ukoliko želite da posvetlite kosu na prirodan način, na pravom ste mestu.

Već duže vreme želite da posvetlite kosu, ali ne biste da je izlažete preparatima koji će sasvim sigurno oštetiti vašu kosu?

Drage dame, možete to uraditi i na prirodan način. Dovoljni su vam limun, kamilica i med.

Ipak, znajte da osim prirodnog pigmenta, na rezultat utiču i trenutna boja i kvalitet preparata koje ste do sada koristili.

Evo kako da najlakše posvetlite kosu sa zlatno – žutim pigmentom.

Limun

Sok od limuna pomoći će vam da na potpuno prirodan način posvetlite kosu. Potrebno je da u pola šoljice tople vode dodate sok od jednog ili dva limuna (za dužu kosu). Zatim dobro promešajte, procedite i sipajte u bočicu sa rašpršivačem. Rastvor ravnomerno nanesite na kosu I ostavite da se prirodno osuši. Potom isperite vodom ili čajem od kamilice. Sok od limuna ne bi trebalo koristiti više od dva puta nedeljno jer je poznato da limun isušuje kosu. Osim toga, frizeri savetuju korišćenje pakovanja za kosu.

Kamilica

Kamilica blagotvorno deluje na kosu. Umirujuća svojstva ove biljke prijaju osetljivoj plavoj kosi i daju joj intenzivan sjaj. Cvetovi kamilice sadrže apigenin, flavonsku žutu boju, koja dodatno posvetljuje kosu. Kako biste posvetlile kosu na ovaj nain, potrebno je da u pola litre ključale vode dodajte dve do tri šoljice cvetova kamilice i ostavite da lagano vri 15 minuta. Posle pola sata, procedite čaj i dodajte sok od limuna i dve kašike regeneratora. Nanesite na kosu, ostavite da odstoji 30 minuta, a potom isperite.

Med

Kosu je moguće posvetliti i sa medom, a evo i kako. Potreno je da dve kašike meda sipate u pola šoljice tople destilovane vode i dobro promešate. Zatim u mešavinu dodati 1 kašiku ekstra devičanskog maslinovog ili kokosovog ulja i dve kašike cimeta. Pripremljenu smesu ostaviti da odstoji oko sat vremena na sobnoj temperature. Potom naneti na mokru kosu, prekriti aluminijumskom folijom ili kapom za tuširanje, te ostaviti da odstoji sat vremena. Nakon toga, kosu operite šamponom.

Pročitajte još:

Top saveti za kosu
Jaka kosa u menopauzi