• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Salon zamenite kuhinjom

Salon zamenite kuhinjom

Nepravilna ishrana – loš kvalitet kose!

Ishrana za zdravu kosu je na prvom mestu. Činjenica je da mnogi od nas zaboravljaju da se kosa prvenstveno neguje iznutra, a ne spolja. Stoga, ukoliko želite zdravu, sjajnu i bujnu kosu, pored preparata koje redovno koristite, salon zamenite kuhinjom.

Nepravilna ishrana – loš kvalitet kose! U nastavku teksta vam predstavljamo namirnice koje blagotvorno deluju na zdravlje kose!

Ishrana za zdravu kosu

Losos
Losos danas slovi za jednu od najzdravijih namirnica. Izuzetno je bogat omega-3 masnim kiselinama, sadrži visoko kvalitetne proteine, kao i vitamin B-12 i gvožđe. Nedostatak omega-3 masnih kiselina dovodi do suvoće kože temena, kao i kose, te je neophodno unositi dovoljne količine. Ukoliko nema lososa, kako biste nadoknadili omega-3 masne kiseline, dovoljne su i jedna do dve kašike mlevenog lanenog semena.

Zeleno lisnato povrće
Spanać, brokoli i blitva odličan su izvor vitamina A i C, koji su neophodni za produkciju sebuma. Osim toga, ove namirnice dobar su izvor kalcijuma i gvožđa.

Jaja
Da li ste znali da su jaja najbolji izvor proteina neophodnih za zdravu kosu? Jaja takođe sadrže biotin i vitamin B-12 koji su važne hranljive materije za kvalitet kože.

Integralne žitarice
Integralne žitarice su važan izvor cinka, gvožđa i vitamina B.

Ostrige
Osim što su poznate po svom afrodizijačkom dejstvu, ostrige imaju uticaja na zdravlje i kvalitet kose. Sadrže visoke koncentracije cinka koji je moćan antioksidans. Ukoliko u svojoj ishrani nemate ostriga, cink možete nadoknaditi konzumiranjem integralnih žitarica, koštunjavog voća, govedine ili jagnjetine.

Šargarepa
Šargarepa je odličan izvor vitamina A, koji je od suštinskog značaja za zdravu i sjajnu kosu. Stručnjaci savetuju svakodnevno konzumiranje ove namirnice, naročito u presnom obliku ili u obliku salate.

Mlečni prozvodi niske masnoće
Mlečni proizvodi niske masnoće kao sto su obrano mleko i jogurt izvori su kalcijuma koji je takođe važan mineral za rast kose. Mlečni proizvodi sadrže i surutku i kazein, dva veoma kvalitetna i neophodna proteina za zdravu kosu.

Pročitajte još:
Transplantacija kose AHT metodom jedino trajno rešenje
Svetski trendovi u presađivanju kose