• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Serum od luka protiv opadanja kose

Serum od luka protiv opadanja kose

Napraite serum od luka za kosu!

Serum od crvenog luka protiv opadanja kose je vrlo jednostavno napraviti, s obzirom na to da se radi o namirnici koju svi imamo u kuhinji. Crveni luk je odličan prirodni preparat koji pomaže rastu kose. Potpuno je bezbedan za upotrebu jer ne izaziva iritacije i alergije, te ne postoje nikakve nus pojave.

Priprema seruma protiv opadanja kose

Crveni luk usitnite u blenderu. Smesu stavite u gazu i iscedite sok. Tečnošću napunite bočicu sa sprejom. Nanesite na koren kose po celoj glavi. Ako nemate bočicu, to možete uraditi četkicom (kao kod farbanja). Masirajte teme prekriveno serumom pet minuta. Ostavite na glavi još 20 minuta. Praktikujte dva do tri puta nedeljno.

Lekovitost luka datira još od davnina pa neki od interesantnih stvari su da su Egipatske faraone sahranjivali sa crnim lukom jer je ono za Egipćane pedstavljalo simbol večnosti. U Starogrčkoj su crni luk koristili za snagu, izdržljivost i prezentaciju raznih veština. Čak su utrljavali luk u kožu , pravili sok od njega i pili. Osim za gubitak kose, crni luk se koristio i kao protivotrov za ujed određene vrste zmija, za glavobolje, asme i bronhitisa, raznih vidova kašlja.  Njegova ljuska se koristi  za bojenje tkanine i uskršnjih jaja. Zemlja koja je najveći potrošač luka je Libija što ne znači da je u toj zemlji manje osoba sa proređenom kosom. Kao što smo u raznim člancima pisali opadanje kose uglavnom nastaje na genetskoj osnovi.

Pročitajte više:
Da li presađena kosa opada?
Vladimir Mandić presadio kosu!