• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Top 4 saveta za detoks kose

Top 4 saveta za detoks kose

Detoks kose vraća vašoj kosi sjaj i lepotu!

Suva kosa je tanka, slaba i lako se kida. Može nastati zbog nedostatka pojedinih vitamina u oranizmu – naročito vitamina A, poremećajima nervne i endokrine regulacije.
Osim toga, poremećaj rada štitne žlezde dovodi suvoće kose, kao i njenog opadanja.

Kako biste rešili problem suve kose, veoma je važno da je pravilno negujete.  Detoks kose vaća vašoj kosi sjaj i lepotu. Dobra nega počinje pravim šamponom, a za suvu kosu najbolji su oni na bazi makadamije i ulja jojobe. Pomaže i regenerator čije će delovanje pojačati toplina.

Veoma je važno odabrati pravi šampon

Najbolji izbor za suvu kosu su šamponi na bazi makadamije, ulja jojobe i nektara plave agave koji hrane vlasi i vraćaju joj vlagu. Osim toga, ne treba prati kosu više od dva do tri puta nedeljno, jer sve češće od toga dodatno isušuje i oštećuje kosu. Ukoliko često perete kosu, sa vlasi se skidaju zaštitna ulja, zbog čega brže pucaju.

Da li ste znali da sušenje fenom pojačava delovanje regeneratora

Poznato je da regenerator kosi pruža dubinsku negu. Tokom vrelih letnjih dana, frizeri preporučuju onaj koji se ne ispira. Trebalo bi naneti regenerator samo na vrhove jer u suprotnom kosa neće izgledati bujno. Takođe kosu treba sušiti fenom, jer topline omogućava da regenerator lakše prodre u proteinsku strukturu kose i obnovi vlasi iznutra.

Zaboravite na silikonske maske

Maske za kosu sastavni su deo nege suve kose zato što vraćaju vlagu. Najbolji izbor su one na bazi palminog ulja i shea maslaca, dok one sa silikonima treba izbegavati. Silikonske maske deluju samo na površini i ne obnavljaju kosu iznutra, dok maske s uljima obnavljaju kutikule i daju elastičnost. Ukoliko vam je kosa jako oštećena, neophodno je dva puta nedeljno sprovoditi tretmane maskama, dok manje suvoj je dovoljan samo jedan.

Dubinska nega uljima

Budući da je isušena kosa podložnija pojavljivanu peruti i opadanju, trebalo bi koristiti ulja koja dubinski neguju. Najbolji izbor su kokosovo, maslinovo ili bademovo ulje, a dovoljno je da ih nežno umasirate i ostavite 20 minuta da deluju pre ispiranja.

Pročitajte više:
Poznati vozač formule 1 presadio kosu!
Uzroci rane ćelavosti kod muškaraca