• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Alkohol prouzrokuje opadanje kose

Alkohol prouzrokuje opadanje kose

U nastavku pročitajte kako alkohol uzrokuje opadanje kose.

Alkohol, baš kao i cigarete, loše utiču na kvalitet kose. Zapravo, kosa je kao neko tkivo koje zaheva konstantnu negu i ishranu da bi bilo zdravo, samim tim i raslo. Alkohol ga sprečava u tome i definitivno uzrokuje opadanje kose.

Kako alkohol utiče na kosu?

Alkoholna pića utiču na nivo estrogena i cinka u našem organizmu. Usled konzumacije alkohola, nivo estrogena i cinka se spušta što negativno utiče na rast kose.

Naime, manjak estrogena dovodi do opadanja kose, a cink je neophodan za pravilan rast kose. Dalje, često konzumiranje alkohola umanjuje nivo B i C vitamina u vašem organizmu. Ranije smo vas upoznali sa tim koliko su vitamini B kompleksa važni za kosu.

Pored toga, nivo folne kiseline opada, a ova upravo ova kiselina kosu čini jakom i ključna je za njeno zdravlje. Činjenica je da oni koji često piju alkohol obično nemaju uravnoteženu ishranu što takođe uzrokuje deficit vitamina, i loše utiče na kosu.

Važno je napomenuti da opadanje kose jeste nus pojava alkoholizma. Ipak, osobe koje umereno piju alkohol, a pate od gubitka kose, uzrok ovog problema treba da potraže negde drugde.

Sastav kose

Naša kosa je sastavljen od 2 glavne komponente.

To su dlaka i koren. Osim toga, važno je znati da se stanice formiraju u korenu i da će izumrijeti kako vrijeme prolazi.

Osim toga, naša kosa je poput tkiva koja zahtijeva stalnu hranu kako bi ostali zdravi i dobro rasti. Ako ste zabrinuti zbog gubitka kose, onda je vreme da posetite svog lekara / doktora. Još jedna stvar: Ćelavost je relativno manje nuspojava alkoholizma, postoje i drugi, mnogo ozbiljniji, fizički učinci alkoholizma, da ne spominjemo posljedice alkoholizma na one koji žive s alkoholičarom.

Prva faza lečenja od alkoholizma je dijagnostika, druga faza u odvikavanju od alkohola je detoksikacija i treća faza lečenje želje za alkoholom, stabilizacija psihe, četvrta faza u lečenju alkoholizma je Blokada, peta Faza očuvanja rezultata nakon terapije odvikavanja od alkoholizma.

Pročitajte više:
Depresija dovodi do opadanja kose!
Uzroci neuspešne transplantacije kose!