• sr
  • en
  • de
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Cena presađivanja kose

Cena presađivanja kose u Srbiji

Cena presađivanja kose je jedno od ključnih pitanja koje pacijenti postavljaju kada pošalju upit ili dođu na konsultativni pregled. Pre nego što odgovorimo na ovo pitanje moramo da naglasimo da je najvažnije da se klijent informiše i o ostalim faktorima koji su krucijalni za uspešan rezultat. To je svakako vladanje u preoperativnom i postoperativnom toku, korišćenje tečnosti (koja se dobije nakon procedure) u narednih 72 sata, kako bi folikuli imali neophodnu vlažnost i ne bi ostali suvi, a samim tim i izgubili vitalnost, kao i pranje kose u narednih mesec dana nakon procedure presađivanja kose.

Počeci presađivanja kose datiraju od davne 1939 godine, sa radom čuvenog Japanskog dermatologa doktora Okuda koji je objavljen u žurnalu. Ova metoda je podrazumevala presađivanje graftova koji su sadržali veliki broj folikula, u zavisnosti od instrumenta za ekstrakciju, i prebacivali se u deo gde je kosa neophodna. Nažalost, ova metoda nije doživela uspon u svoje vreme zbog izbijanja Drugog svetskog rata. Pedesetih godina doktor Norman Orentreich počinje sa eksperimentima o transplantaciji kose, a osamdesetih se počinje primenjivati stereo mikroskop kako bi se folikuli razdvojili, a rezultat izgledao prirodnije nego do tada.

diplome i priznanja

Sertifikati i nagrade iz oblasti estetske hirurgije i transplantacije kose

Razdvajanjem folikula moglo se precizirati koji je broj folikula izvađen i koliki broj dlaka može biti prebačen. Na taj način se u većini ordinacija i danas formira cena - po dlaci. Često se dovodi u pitanje da li se cena presađivanja kose formira po broju dlaka ili po broju folikula? Svakako da je velika razlika zato što jedan folikul često sadrži nekoliko dlaka (može sadržati od jedne do 5 dlaka) pa se cena može razlikovati nekoliko puta. Uglavnom su sve  ordinacije dobro informisane o cenama konkurentnih kuća, tako da su cene približno iste, samo što se drugačije formuliše ponuda. Ono što treba biti prioritet svakog pacijenta je da izabere onu ordinaciju koja ima najviše iskustva, čiji doktor ima međunarodna priznanja, sertifikate, nagrade u vezi sa transplantacije kose, višegodišnje iskustvo kao i ordinacija koja prati i primenjuje inovacije. Ordinacija u kojoj se primenjuje AHT metod prati najviše standarde i primenjuje ih kako bi ostastala lider u presađivanju kose. AHT lekari i osoblje su visoko obučeni i sertifikovani od strane vodećih svetskih organizacija.

AHT je prvi počeo sa primenom unapređenog FUE metoda, poznatiji kao DHI metod, a uvođenjem inovacija nastao je danas najprestižniji metod presađivanja kose - AHT (Advance Hair Transplantation). Kada se opredeljujete za ordinaciju, sledite korisne savete pridržavajući se osnovnih prioriteta, a to su: kvalitet, tradicija i konačan rezultat. Presađivanje kose je estetska procedura stoga primat nikako ne sme biti cena.

Pre same procedure neophodno je uraditi konsultativni pregled kako bi se cena presađivanja kose precizirala i kako bi klijent unapred znao iznos. Na konsultacijama se koristi kamera koja je softverski povezana sa računarom i koja nam daje jasnu sliku i neophodne informacije o tome koji broj dlaka treba biti presađen. Nakon pregleda kamerom, stručni konsultant pravi procenu da li je donatorska regija dovoljno velika, i da li ima dovoljnu gustinu kako sam zahvat estetski ne bi narušio zadnji, odnosno bočni deo glave odakle se folikuli vade.

Cena presadjivanja kose kod nas Srbija Beograd

CosCam CCL 205 kamera za pregled i procenu

Kosa na kameri procena vlasišta

Analiza kose,temena glave i davajuće regije

Kada je procena urađena, pacijent se dalje upućuje u preoperativni i postoperativni tok koji je važno pratiti kako bi rezultat bio idealan. Ukoliko pacijent ispunjava uslove za proceduru, preciziraju se datum i vreme dolaska u ordinaciju. Na dan procedure se dolazi u košulji ili džemperu koji se otkopčava spreda, svejedno da li je cibzar ili su dugmad. Bitno je samo da nije neki uzak duks koji bi novoimplantovane folikule mogao oštetiti prilikom svlačenja i navlačenja. Nije potrebno šišanje pre dolaska u ordinaciju iz razloga što medicinska sestra skrati kosu na potrebnu meru koja je idealna za transplantaciju kose. Ako je procedura manjeg obima, uz dogovor sa pacijentom, u regiji gde se kosa implantuje ne mora da se šiša, dok je skraćivanje kose u donatorskom delu obavezno bez obzira na metod presađivanja kose.

Obzirom da je transplantacija kose estetska intervencija svakako finansije ne smeju da budu ono zbog čega se pacijent odlučuje za odabir klinike. Cena presađivanja kose u ordinaciji AHT se formira regionalno i varira u zavisnosti od površine koja je proređena. Neophodno je proslediti slike putem emaila na osnovu kojih se napravi besplatna procena i pošalje ponuda, ili lično doći u ordinaciju gde se uz pregled lekara specijaliste, ustanovi obim intervencije kao i cena. Slike koje se proslede mogu biti diskretne, od čela nagore, što će svakako biti dovoljno za okvirnu procenu. Preciznija procena daje se na dan procedure kada se lično dođe u ordinaciju. Čest primer je da slike koje potencijalni pacijent pošalje stižu kamuflirane, kosa tapirana ili prebačena pa izgleda da nije potrebna velika količina dlaka, a zapravo tek kada se dođe i kada se kosa potšiša, onda se vidi realno stanje koje direktno utiče na finansijsku konstrukciju. Stoga se pri proceni putem emaila uvek kaže da je to „okvirna“ procena jer se precizno može utvrditi tek kada se pacijent vidi uživo.

Cena presadjivanja kose Srbija Beograd

Kvalitet i dobar rezultat su sinonim za AHT metodu