• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Da li i vi pravite ove greške dok sušite kosu?

Da li i vi pravite ove greške dok sušite kosu?

„Na koji način se pravilno suši kosa?“ Često pitanje koje nam postavljate.

Sušenje kose, jedna je od stvari koje radimo i do nekoliko puta nedeljno, a veoma često ne radimo pravilno. Prilikom sušenja kose mnogi od nas prave greške koje veoma loše utiču na kosu.

U nastavku teksta pogledajte šta radite pogrešno.

Vaša kosa je previše mokra
Nakon pranja, veoma je važno dobro ocediti kosu. Pre sušenja fenom, zamotajte kosu u peškir kako biste odstranili višak vode. Vaša kosa mora biti 60-65 % suva pre nego što uopšte počnete da je fenirate četkom. Mnogi od nas pravimo grešku jer sušimo kosu neposredno nakon pranja.

Sušenje počinjete na razdeljku
Mnogi od nas počinjemo feniranje kose na pogrešnom mestu. Ne treba kosu sušiti na razdeljku. Stručnjaci savetuju da prvo treba sušiti kosu s prednje strane glave, a zatim lagano fen usmeriti prema drugoj strani.

Ne koristite preparate za kosu pravilno
Stručnjaci skreću pažnju na pravilno korišćenje preparata za kosu. Treba nanositi umereno, na pravi način i na pravo mesto. Kako biste povećali volumen kose proizvod direktno na koren, jer ukoliko nanosite na krajeve to će dodatno otežati vašu kosu i povući je na dole. Osim toga, stručnjaci savetuju korišćenje lakih sprejeva, jer će oni teški učiniti potpuno suprotno i vaša frizura će se brzo pokvariti.

Veoma je važan kvalitet fena
Nemojte štedeti novac prilikom kupovine fena. Ako želite da održite kvalitet kose treba da koristite fen sa većom snagom i koji se ne pregreva.

Koristite pogrešnu četku
Za lepu kosu veoma je važno korišćenje kvalitetne četke. Frizeri savetuju korišćenje manje četke jer ćete na taj način postići bolji efekat.

Pročitaj više:

Šta poznati kažu o nama!?
Uzroci rane ćelavosti kod muškaraca