• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Da li mi je neophodno presađivanje kose

Da li mi je neophodno presađivanje kose

U prilogu pročitajte- Da li mi je neophodno presađivanje kose?

Klijenti su ponekad nesigurni u svoju odluku i pitaju se da li im je presađivanje kose zaista neophodno. Pratite sledećie korake i pomoći ćemo vam da razrešite dilemu.

1. korak

Da biste bili sigurni u svoju odluku neophodno je da pre intervencije obavite razgovor sa lekarom. Pričajte sa njim o svom zdravlju generalno, o tome koliko često vam kosa opada, na koji način, kao i sa kakvim tipom gubitka kose se suočavate. Nekada je zbog crvenila na glavi, svraba ili peruti neophodno otići prethodno kod dermatologa.

2. korak

Uradite vaše malo „istraživanje“. Informišite se dodatno o samoj proceduri transplantacije kose, koja uključuje presađivanje folikula sa jednog dela glave na drugi, odnosno na regiju na kojoj je došlo do gubitka kose. Obično je to prednji deo glave. Takođe se informišite o kvalifikacijama i iskustvu lekara koji radi presađivanje kose. Često postoje primamljive ponude, nudi se veliki broj folikula za mnogo manju sumu od tržišne gde procedure izvode asistenti koji treniraju a ne hirurzi. Često se u inostranstvu nudi  besplatan  smeštaj i prevodioc, veliki  broj folikula i slično kako bi se privukli pacijenti a obično se iza toga krije nestručnost lekara sa malom praksom, loši rezultati i opšte nezadovoljstvo klijenta pri krajnjem rezultatu. Zato je uvek bolje platiti malo više ali dobiti ono zbog čega ste došli.

3. korak

Budite realistični. Ne pristupajte samoj proceduri sa dozom sumnje i imajte u vidu da je za samu intervenciju potrebno nekoliko sati, dok su rezultati vidljivi tek posle nekoliko meseci.

4. korak

Nakon nekoliko mjeseci, ako rezultati nisu vidljivi morate se videti sa vašim plastičnim hirurgom, uraditi konsultacije i odlučiti što je najbolje za vašu kosu. U slučaju da vaš nova kosa otpadne, to je normalno nakon 4 nedelje, ne brinite. Novo implantovana kosa počinje ponovni rast nakon 3 meseca da bi pun efekat bio nakon godinu dana.