• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Gostovanje u emisiji „Novosadsko Jutro“

Gostovanje u emisiji „Novosadsko Jutro“

Pogledajte emisiju na temu transplantacija kose?

https://youtu.be/L1p6-51B5Ms
U emisiji Novosadsko jutro, u globalu pričano je na temu transplantacije kose i presađivanje kose. Prikazne se neke od ne čestih primera transplantacija kose na bradu, grudi i razne druge variacije. – Šta raditi kada se ostane bez kose i da li je bolje raditi transplantaciju kose kada se vide prvi znaci – opadanja ili sačekaju da kosa skroz opadne?
– Koliko teško muškarci prihvate opadanje kose?
– Kako izgleda krajnji efekat?
– Kako se pere kosa posle presađivanja kose?
– Ko je najčešće kandidat i kada se pacijenti javljaju?
– Da li se dlake razlikiju i gde mogu da se implantuju?
– Koliko traje proces i da li je bolan?

Svakako opadnje kose nije nešto što vam ugrožava zdravlje osim kod osoba koje to doživljavaju tragično. U takvim slučajevima osobe mogu da upadnu u depresiju, postanu asocijalne i povučene. Gubljenjem kose često se javlja i gubljenje samopouzdanja pa se svakako u početnoj fazi preporučuje odlazak na konsultacije. Na konsultacija će te odagnati svaku sumnju i svakako znati šta je u vašem slučaju najbolje raditi.

Transplantacija kose može da se radi i parcijalno tako da ne morate da čekate krajnji stadijum, odnosno da kosa skroz opadne. Primer gore pokazuje MEGA intervenciju koja zahteva veliki broj folikula raspoređen na veliku, proređenu regiju.