• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

ISKORISTITE SEZONU: Da li je kesten dobar za kosu?

ISKORISTITE SEZONU: Da li je kesten dobar za kosu?

Divlji kesten blagotvorno deluje na kosu

Ispod njegove crvenkasto smeđe glatke kore nalazi se prava riznica izuzetno blagotvornih minerala, skroba, vitamina B grupe, kao i vitamina A i C koji jačaju dlaku.Osim toga, kesten sadrži tanine koji podstiču razmenu materija u ćelijama kože glave. Na ovaj način, ovaj jesenji plod ubrzava rast kose.
Najzdraviji sastojak kestena je saponin i on je izolovan iz semenka kestena. I ovaj sastojak je veoma dobar za pranje i negovanje kose.

Plod divljeg kestena je izuzetno koristan za negu kose.

Iskoristite sezonu divljeg kestena i učinite da vaša kosa bude lepa kao sa reklame

Mnogi stručnjaci savetuju da iskoristite sezonu i napravite sami preparat za negu bez hemikalija i konzervanasa koji će učiniti vašu kosu zdravijom.

Losion za kosu
* Očistite i dobro usitnite 50 g divljeg kestena, a zatim ga prelijte sa litrom vode, stavite na ringlu i kada proključa kuvajte još 15 minuta. Nakon toga, procedite kroz gazu, ostavite malo da se prohladi i nanesite losion na vlažnu kosu odmah nakon pranja. Na ovaj način, tanini iz kestena vraćaju čvrstinu vašoj kosi, a osim toga, losion sprečava isušivanje kože glave i stvara zaštitini „omotač“ oko vlasi dajući kosi prirodan sjaj. Kako biste videli prve rezultate, potrebno je da losion nanosite minimum dva puta nedeljno u toku mesec dana.

Pročitajte još:
Prvi seminar o transplantaciji kose u regionu!
Kako da vam kosa brže raste