• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Kako koristiti šampon za suvo pranje kose ?

Kako koristiti šampon za suvo pranje kose ?

Pročitajte kako koristiti šampon za suvo pranje.

Svaka četvrta žena redovno koristi šampon za suvo pranje kose. Ovaj kozmetički preparat predstavlja spas za mnoge, ali postavlja se pitanje – koliko je bezbedan? S’ obzirom na društvo u kojem živimo i brzi tempo života, i ne čudi što je šampon za suvo pranje sve popularniji kozmetički saveznik.

Povremena upotreba ovog preparata sigurno vam neće naškoditi. Međutim, ukoliko se vaše svede na svakodnevnu upotrebu šampona za suvo pranje, može da nastane problem.

Naime, određene supstance upijaju masnoću i teme ostaje suvo. Izgleda kao magija, zar ne? Ne zaboravite da se te supstance ipak zadržavaju na skalpu i da, ukoliko ubrzo nakon upotrebe šampona za suvo pranje, ne operete kosu, verovatno će doći do trenja.

Šta više, ukoliko ostaci šampona začepe pore, na temenu će se stvoriti bubuljice i fleke. Osim toga, isušivanje temena upotrebom ovog preparata, može dovesti do pojave hronične peruti ili dermatitisa. A poznato je da, u nekim slučajevima, dermatitis može da dovede do ćelavosti.

Koliko često koristiti šampon za pranje kose?

Ako to radite jednom nedeljno (ne češće od toga!), ne bi trebalo da osetite bilo kakve neželjene efekte.

Iskoristite ga za stilizovanje kose i postizanje volumena u trenucima kada ste u žurbi i zaista nemate vremena da operete kosu.

Ali ne dozvolite da se šampon za suvo pranje kose predugo zadržava na glavi već ga isperite (operite kosu) čim budete u mogućnosti.

U suštini, dokle god koristite proizvod uporedno sa redovnim šamponom, nećete imati nikakvih problema!

Pročitajte više:
Da li je kreatin dobar za kosu?
Zašto je transplantacija kose jeftinija u Turskoj?!