• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Kako negovati kosu posle intervencije?

Kako negovati kosu posle intervencije?

U prilogu pročitajte kako negovati kosu posle intervencije

Odgovor na pitanje kako negovati kosu posle intervencije zapravo je vrlo jednostavan. Novi, transplantovani folikuli zahtevaju specijalnu negu samo u prvim danima nakon intervencije, dok ne postanu stabilni.

Kako negovati kosu posle intervencije?

U prvih nekoliko dana posle transplantacije, koristi se fiziološki rastvor koji se prska na svakih sat vremena (osim kada spavate). Ovo je neophodno kako bi se zadržala vlažnost i kako bi folikul zaživeo.

Hidratacija kože je najvažniji faktor u narednih 72 sata nakon intervencije AHT metodom.

Posle toga krećete da perete kosu po uputsvu koje dobijete od nas “ vladanje u postoperativnom toku”.

U prvih mesec dana perete kosu dva puta dnevno počevši od trećeg dana (ujutru i uveče), sledeći mesec perete kosu jednom dnevno a nakon toga perete kosu kako želite.

Sve i svemu što treba je da pratite upute koje ćete dobiti od vašeg doktora nakon transplantacije kose. Za neke ljude to nije lako, jer oni imaju svakodnevni posao i ne mogu uzeti nekoliko slobodnih dana, ali zapravo to  i nije potrebno. Istina je da je prvih nekoliko dana (3 dana) najvažnijih, ali u naredna 3 dana ne morate da se mnogo trudite, poprskaj te samo losion koji dobijete od nas na nove folikule svakih sat vremena i to je sve što treba da uradite. U toku ta 3 dana ste mobilni sve vreme i možete redovno ići na posao, što znači da ne morate da uzimate slobodne dane ako ne želite da izostajete sa posla.

Nakon što prestanete prati kosu dva puta dnevno, ne koristite ništa osim da perete kosu sa neutralanim PH5.5 baby šamponom. Nakon 15 dana, možete početi upotrebu minoxidila 5% u narednih 2 meseca. To će vam pomoći da stimulišu nove folikule koji rastu. Nakon 2 mjeseca vaše telo će postati polako imuno tako da možete prestati koristiti minoksidil. Napravite pauzu i ponovo nastavite koristiti minoxidil nakon 2 mjeseca. Na taj način sprečićete da vaše telo ne reaguje na minoksidil.