• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Kako se probuditi sa savršenom frizurom

Kako se probuditi sa savršenom frizurom

San svake žene jeste da se probudi sa savršenom kosom. A evo i kako!?

Efekat što prirodnije i što svilenkastije kose moguće je postići, pročitajte kako u nastavku teksta.


Osim što nikada ne bi trebalo da ležete u krevet mokre kose. Mokra kosa je sklonija pucanju i lomljenju. Za lepu i sjajnu kosu probajte trikove koje možete pročitati u nastavku teksta.

Otkrivamo vam 7 trikova za savršenu frizuru. Istrajte u svojoj nameri, te praktikujte ove savete svako veče pred spavanje.

 Kosu vežite u pletenicu

Ako želite da ujutru imate talasastu, prirodnu, kosu, pre spavanja napravite kikice ili riblju kost. Nikako to nemojte raditi sa mokrom kosom. Kosa mora biti suva kako se ne bi previše izlomila.

 Koristite kokosovo ulje

Kokosovo ulje je izuzetno hranljivo za kosu. Uveče pred spavanje nanesite nekoliko kapi na šaku, protrljajte dlanove i prstima prođite samo kroz krajeve kose, nikako nemojte ići skroz do temena glave i korena kose.

 Koristite aloja vera gel

Poznato je da aloja blagotvorno deluje na kosu – hidrira suvu kosu. Pomešajte malo aloja vera gela sa mineralnom vodom i sipajte u bilo koju praznu bocu u spreju. Pripremljenom mešavinom poprskajte kosu pred spavanje.

 Mleko za telo je dobro za kosu

Frizeri savetuju da nekoliko kapi mleka za telo razmažete na rukama, a potom lagano nanesete na krajeve kose te je raščešljajte.

 Napravite punđu

Još jedan način da ujutru imate talasastu kosu, jeste da umesto pletenice, napravite punđu na vrh glave, ali blago zategnutu.

 Utrljajte bebi puder na kožu glave

Imate masnu kosu, ali nemate ujutro vremena da je operete. Masnoću možete neutralisati bebi puderom koji pre spavanja treba da utrljate do korena kose, duž celog razdelja i sa strana.

 Ne bacajte puknute najlon čarape

Uveče vežite pre spavanja punđu na vrh glave i preko, kao kapicu, stavite najlon čarape. Na ovaj način, imaćete mekane i glatke vlasi.

 

Pročitajte još:
Da li presađena kosa opada?
Kako da vam kosa brže raste?!