• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Koliko intervencija će mi biti potrebno ?

Koliko intervencija će mi biti potrebno ?

U nastavku pročitajte tekst- Koliko intervencija će mi biti neophodno?

Broj intervencija presađivanja kose zavisi od veličine regije gde je primetan gubitak kose i koliki je donorski deo. Muškarcima je obično dovoljna samo jedna intervencija, eventualno dve. Ženama je, s druge strane, nepohodno dve procedure transplantacije kose kako bi gustina bila zadovoljavajuća.

Intervencije traju od 4 do 8 sati u zavisnosti od obima intervencije.

Kako izgleda intervencija, gde se prvo implantuju folikuli?

Transplantacija kose najpre se radi na prednjem delu glave jer je on najvidljiviji koristeći se folikulima koji sadrže jednu dlaku. Na taj način postiže se potpuno prirodan izgled i odličan rezultat. Kruna se obično poslednja radi – sem ako ona nije jedino ćelavo područje na glavi kojem je neophodno presađivanje kose.

U toku jednog dana – tretmana, hirurzi AHT metodom presađivanja kose mogu da ekstraktuju oko 5000 pojedinačnih dlaka. Maksimaln broj dlaka koji se preporučuje u toku dana je oko 3000 iz razloga da folikul ne bi ostajao dugo van organizma čak i uz savršene uslove.

Međutim AHT metod je otišao korak dalje pa je upotrebom ATP-v bio elementa uspeo da ovaj aspekt prevaziđe. Naime uoptrebom Bioelelmenata ne postoji ograničena satnica u odlaganju folikula. Time se praktično omogućilo da se čak i velike intervencije mogu uraditi u toku jednog dana.