• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Kosa voli vitamine, naročito vitamin E

Kosa voli vitamine, naročito vitamin E

Vitamin E je jako dobar za Vašu kosu!

Vitamin E je veoma moćan antioksidans koji blagotvorno deluje na zdravlje kose. Ulje s vitaminom E ne samo da će sprečiti opadanje kose, nego će takođe ubrzati rast i čuvati zdravlje vaše kose. Osim što ubrzava cirkulaciju temena, ulje vitamina E poboljšava teksturu i kvalitet kose.

Kako vitamin E deluje na kosu?

Ovaj moćni antioksidans je veoma bitan za negu korena kose. Vitamin E je nerastvorljiv u vodi, ali topiv u mastima, te treba biti oprezan kod doziranja. Prekomerna doza ovog vitamina može imati negativne posledice. Preporučena dnevna doza vitamina E je 15mg za odrasle osobe. Vitamin E sadrži antioksidanse i svojstva koja čuvaju zdravlje kose. Za negu kose, stručnjaci savetuju ulje sa vitaminom E koje se može koristiti površinski ili unositi putem hrane. Ovo ulje ubrzava cirkulaciju temena, poboljšava teksturu i kvalitet kose.

Kako ulje vitamina E deluje na kosu?

Ovo ulje je potpuno prirodno i nema negativan uticaj na kosu, te se može ostaviti i preko noći da deluje. Ulje vitamina E prodire duboko u kožu i podstiče zdrav rast kose. U nastavku teksta vam predstavljamo koje su još prednosti ovog ulja:

  • Stimuliše rast kose

Redovnim masiranjem glave sa ovim uljem poboljšava se cirkulacija, ubrzava rast, te jača imuni sistem. Takođe, konzumiranjem suplemenata sa vitaminom E poboljšava se rast kose.

  • Čini kosu sjajnijom

Redovnim masiranjem kože glave počevši od korena pa niz dlaku uljem sa vitaminom E, hranite kosu i povećava se proizvodnja sebuma koji kosi daje sjaj.

  • Regeneriše oštećene krajeve

Ukoliko utrljate ulje sa vitaminom E na kosu i ostavite preko noći da deluje pomažete oporavak oštećenih vlasi i krajeva kose. Za još bolje efekte, savetuje se korišćenje i balzama sa vitaminom E.

Top-savet!

Za brži oporavak oštećenih  vlasi, vitamin E možete direktno naneti na kosu. Na ovaj način, obezbeđujete oštećenoj kosi intenzivno dubinsko čišćenje!

Pročitajte još:
Trikovi za povećanje volumena kose
Depresija dovodi do opadanja kose