• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Maska od piva i meda sprečava opadanje kose

Maska od piva i meda sprečava opadanje kose

Sprečite opadanje kose maskom od piva i meda!

Jednostavno, a zdravo rešenje koje sprečava opadanje kose možete napraviti sami – maska od piva, meda, jajeta i banane. Ukoliko primetite da vam opada kosa, nema razloga odmah da paničite, jer je to sasvim normalna pojava. 

Tokom faze rasta koja može da traje od dve do šest godina, kosa raste, zatim stagnira sa rastom, a na kraju opadne. Nema mesta panici ukoliko vam dnevno opadne u proseku od 50 do 100 dlaka. Sve preko toga je problem, naročito ako primećujete da imate mesta na kosi koja su posebno retka, te da vam opadaju čitavi pramenovi.

Sprečite opadanje kose prirodnim losionima

Opadanje kose je veoma neprijatan problem koji izaziva trajnu nesigurnost i kod muškaraca i kod žena. Postoje mnogobrojni kozmetički preparati na tržištu koji mogu sprečiti opadanje kose. Ipak, veoma često ne daju nikakav rezultat. Stoga, kao najbolje rešenje za ovaj problem stručnjaci preporučuju prirodne losione. Oni su daleko zdraviji jer ne sadrže dodatne hemikalije, a pritom su i jeftiniji.

Domaća maska za zdravu kosu

Da biste vašu kosu učinili ponovo zdravom i sjajnom, preporučujemo vam da probate masku od meda, jaja, piva i banane. Jaja sadrže aminokiseline i lecitin koji pomažu rast kose, štite od oštećenja i sprečavaju pojavu peruti. Banana, koja je bogata vitaminima i prirodnim uljima, pruža kosi sjaj, mekoću i elastičnost. Banana takođe sprečava krzanje na krajevima. Zahvaljujući značajnim količinama hranljivih materija i vitamina, med je veoma važan za zdravu kosu. Ovu masku upotpunjuje pivo koje sadrži slad, hmelj, kvasac i vitamine B grupe, kao i gvožđe, kalijum, magneziujum, fosfor i bakar. Pivo jača kosu i ubrzava rast.

U blender stavite 1 žumance, pola banane, 1 dl piva i kašiku organskog meda i miksirajte dok ne dobijete glatku smesu. Pripremljenu masku nanesite na kritična mesa sa kojih najviše opada kosa i ostavite da odstoji nekoliko sati. Nakon toga, kosu redovno oprerite šamponom. Kako biste videli rezultate, masku bi trebalo nanositi jednom nedeljno.

Pročitajte više:
Koji su zeleni kašasti sokovi zdravi za kosu?!
Koja su to top 3 pakovanja za kosu?!