Kosa ne voli ekstremne vremenske uslove. Stoga veoma je važno pružiti kosi dodatnu negu tokom hladnih dana koji nam predstoje.
Tokom hladnih zimskih dana kosa je sklona pucanju i oštećivanju više nego ikad.
U nastavku teksta pročitajte neke od saveta koji će svakako biti od pomoći da sačuvate zdravu kosu.

Stručnjaci preporučuju korišćenje hranjivih maski jednom nedeljno kako bi ostala glatka i „poslušna“. Ako se pridržavate ovog saveta, sasvim sigurno je da će maske smanjiti broj ispucalih vrhova i sprečiti lomljenje i suvu kosu.

U nastavku teksta vam predstavljamo recept za masku od meda koju možete sami napraviti kod kuće, a koja će učiniti vašu kosu zdravijom – daće vašoj kosi jačinu i obnoviti oštećene vlasi.

PRIPREMA:
U posudi umutite jedno jaje, a zatim dodajte sok od jednog limuna, malo meda, maslinovog ulja i ruzmarina pa dobro promešajte. Masku nanesite na celu kosu, od korena do vrhova i slobodno je umasirajte u skalp, umotajte kosu u kesu i ostavite da odstoji pola sata. Nakon toga, redovno operite kosu.

KAKO DELUJE:
Masilnovo ulje dubinski hidrira i hrani kosu, pa važi za fantastičan sastojak za negovanje kose. Ruzmarin daje vašoj kosi sjaj, dok su med i jaja odlični za jačanje strukture vlasi. Redovnim korišćenjem ove maske (jednom nedeljno), vaša kosa će biti jača i elastičnija. Limun je tu da neutrališe neprijatne mirise.

SAVET:
Kosu perite najviše tri puta nedeljno, na taj način je štitite od preteranog isušivanja i nipošto ne izlazite napolje s mokrom kosom, jer hladnoća lomi i oštećuje vlažnu dlaku.

Pročitaj više:

Koji su uzroci suve kose!

AHT metod nominovan na Oxfordu-UK!