• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Najbolja biljna ulja koja sprečavaju opadanje kose

Najbolja biljna ulja koja sprečavaju opadanje kose

Sprečite opadanje kose biljnim uljima!

Postepeno opadanje kose se smatra normalnom pojavom. Ipak, najčešći uzrok gubitka kose je genetika. Takođe, savremen način života, nepravilna i neredovna ishrana, loša nega, kao i velika izloženost stresu mogu dovesti do ćelavosti. Međutim, lekovita biljna ulja koja podstiču relaksaciju te mogu sprečiti opadanje kose.

U nastavku teksta predstavljamo vam pet biljnih ulja koja zaustavljaju opadanje kose i daju kosi volume i zdrav sjaj.

*Kokosovo ulje

Ovo biljno ulje je jedno od najboljih ulja protiv opadanja kose. Kokosovo ulje veoma je bogato proteinima, prodire u dlaku i sprečava opadanje. Osim toga,daje kosi sjaj, mekoću, podstiče njen rast i štiti je od isušivanja.

Kako se koristi:

Potrebno je da utrljate ulje u kosu i ostavite da stoji nekoliko sati, a zatim redovno operite kosu šamponom.

*Maslinovo ulje

Prodire u vlas uspešnije od drugih ulja, te ima hidratantna svojstva.

Kako se koristi:

Toplo maslinovo ulje lagano umasirajte u teme i na pramenove kose, ostavite da odstoji 45 minuta, a potom operite kosu blagim šamponom.

*Bademovo ulje

Zahvaljujući značajnim količinama vitamin D i E, mineralima poput kalcijuma i magnezijuma, kao i omega-3 masnim kiselinama, bademovo ulje daje kosi sjaj i mekoću, te podstiče rast nove kose. Osim toga, regeneriše oštećenu kosu i ubrzava rast kose. Ukoliko ste alergični na neke orašaste plodove, trebalo bi da izbegavate bademovo ulje.

Kako se koristi:

Bademovo ulje treba zagrejati pa ga nežno utrljati preko kože glave I ostaviti da odstoji 2 sata.

*Ricinusovo ulje

Ovo ulje blagotvorno deluje na rast kose i veoma je delotvorno protiv opadanja kose. Sadrži ricinoleičnu kiselinu koja ima snažna antigljivična, antibakterijska i antiupalna svojstva. Takođe je veoma bogato vitaminom E koji ima antioksidativno delovanje.

Kako se koristi:

Ricinusovo ulje možete umasirati u teme i ravnomerno rasporediti po kosi, ostaviti da odstoji minimum sat vremena, a potom isprati kosu.

*Ulje lavande

Ovo ulje povećava cirkulaciju krvi u temenu i ima antibakterijka svojstva koja čuvaju kožu glave, te poboljšavaju zdravlje kose.

Kako se koristi:

Malo lavandinog ulja pomešajte sa maslinovim uljem, sipati u flašu, zatvoriti i ostaviti mesec dana da odstoji. Potom lagano umasirati na kožu glave i ostaviti preko noći da odstoji, a zatim ujutru kosu isprati blagim biljnim šamponom.

Pročitajte još:
Prirodno rešenje za suvo teme
Kako izgleda anatomija kose