• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Neka vaša kosa zablista, a evo i kako

Neka vaša kosa zablista, a evo i kako

Želite blistavu kosu? Ispratite sledeće savete.

Duga i negovana kosa je simbol ženstvenosti koji nikada ne izlazi iz mode, a lepa kosa kao sa reklame je san svake dame.

Nega kose mora biti konstantna, prilagođena tipu kose i problemu koji postoji.

Svima je poznata čuvena izreka da zdravlje na usta ulazi. Osim na celokupno zdravlje, ova izreka može se primeniti i kada je kosa u pitanju. Ako ste i vi od onih osoba koje svoje vlasi zatiče svuda po kući, a pritom vam kosa izgleda beživotno, krajnje je vreme da uvedete određene promene u ishrani.

U nastavku teksta vam predstavljamo 5 činjenica na koje bi trebalo da obratite pažnju ako želite da vam kosa bude kao sa reklame!

1. Vaša kosa je u problemu ukoliko je vaša dnevna ishrana bazirana na manje od 1.500 kalorija jer ne može da ishrani folikul dlake. Veoma je važno da u ishranu uvrstite i suplemente kako biste izbegli gubitak vlasi.

2. Stručnjaci savetuju da iz ishrane izbacite veštačke zaslađivače. Znajte da ukoliko preterujete sa unosom aspartama vaša kosa će se istanjiti i počeće sasvim sigurno da opada.

3. Vegeterijancima se preporučuje konzumiranje što više zelnog lisnatog povrća poput spanaća, blitve i kelja, jer su izuzetno bogati vitaminima A i C. Ovi vitamini potpomažu proizvodnju sebuma, masne supstance u folikulima kose koje predstavljaju prirodni balzam.

4. Dobre masti očuvaće zdravlje kože temena. Zato uvrstite u ishranu losos ili neku drugu masnu ribu bogatu omega-3 masnim kiselinama, proteinima, vitaminima B12 i gvožđem.

5. Ako ne možete da preskočite užinu, stručnjaci savetuju pet do šest urmi, nekoliko badema ili drugog jezgrastog voća po izboru. Ovakva užina učiniće vašu kosu sjajnijom i jačom.

Pročitajte još:
Test vozač formule 1 presadio kosu!
Transplantacija kose, šta ako niste dobar kandidat?