• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Nekoliko načina da osvežite kosu u proleće

Nekoliko načina da osvežite kosu u proleće

Evo na koji način možete da osvežite kosu u proleće

Posle zime kosi je potrebna intenzivna nega jer je obično posle ovog godišnjeg doba suva.

Iznosimo par saveta za negu od koje će kosa zablistati kao nekada. Skratite krajeve, osvežite boju i izmasirajte teme. Koristitite kvalitetne preparate, bogate vitaminima i proteinima.

Ne šamponirajte vrhove

Kosu je potrebno prati toplom, nikako vrućom ili hladnom vodom. Topla voda pomaže da površinski sloj kose bolje apsorbuje sastojke šampona i da se lakše uklone mrtve ćelije kose sa temena glave. Kod šamponiranja potrebno je jako masirati teme kako bi se iz korena dlake istisnula mast i omogućilo kosi da upije hranljive materije iz preparata. Šampon nikako ne nanositi na vrhove jer je to jedan od uzroka ispucalih krajeva. Dobro isprati šampon i teme jer šamponi sadrže sastojke koji isušuju teme i dovode do svraba. Kosu češljati pre pranja.

Osvežite boju kose

Proleće je pravo vreme za osvežavanje boje koja ne mora dovesti do drastičnih promena nijanse boje. Kosu je najbolje osvežiti prelivom koji je ne oštećuje. Ako se farbate sami, farbu umutiti sa troprocentnim hidrogenom. Za oštećenu kosu koristite hidrogen razblažen sa malo vode. Farbu je dovoljno držati 15 minuta na kosi a zatim dobro isprati.

Skratite krajeve

U proleće je potrebno skratiti krajeve bar 2 cm. To inače treba raditi na osam do deset nedelja pošto rascvetali krajevi sprečavaju kosu da raste i ona loše izgleda. Veoma je važno da makaze, kojim vi ili vaš frizer skraćujete kosu, budu oštre i kvalitetne jer u suprotnom samo ćete pokidati kosu i ona neće biti zdrava.

Stavljajte pakovanja

Posavetujte se sa frizerom da li je vašoj kosi potrebno pakovanje koje hidrira ili hrani kosu. Profesionalna pakovanja su efikasnija od običnih jer imaju jače aktivne supstance i bolje transmitere koji će te supstance sprovesti tamo gde treba.

Trajno feniranje je hit

Brazilsko feniranje, ili tretman keratinom, najbrži je i najefikasniji način da se potpuno oporavi oštećena kosa. Ovaj tretman izravnava vlas, pa posle njega ne morate da se fenirate. Efekat tretmana traje od 3 do 6 meseci, ali ne smete da koristite šampone koji sadrže sulfate.

Pročitajte više:
Transplantacija kose AHT metodom
Istorija trnasplantacije kose