• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Nus pojave nakon presađivanja kose

Nus pojave nakon presađivanja kose

Da li postoje nus pojave nakon presađivanje kose?

AHT transplantacija kose je metod koji je do sada pokazao čak 98 odsto zadovoljnih pacijenata!
Kod pojedinih pacijenata, zbog iritacije kože u području glave, prvih dana nakon intervencije mogu se pojaviti male crvene tačkice na donorskom i prijemnom području.

U prilogu pročitajte nus pojave nakon presađivanja kose

U pitanju je iritacija kože koja se može ublažiti upotrebom Betadine medicinskog šampona, jednom dnevno tokom četiri dana. Tokom ovog perioda, važno je da se na glavi ne koriste drugi šamponi niti preparati za kosu.

Lokalni anestetik ponekad (ali vrlo retko) može da izazove otok na čelu, koji se zadržava 3-4 dana nakon intervencije. Svakako nema bolova, a svega 3% pacijenata imaju ovaj propratni efekat. Masiranje čela od centralnog dela prema stranama može biti jedan od načina da se otok brže skloni.

Savet plus

Moguće je da novopostavljene dlake koje su bile pričvršćene za nove folikularne jedinice krenu da opadaju u roku od 4-8 nedelja posle intervencije. Nemojte da vas ovo uplaši, jer je to normalna faza u procesa rasta.

Nakon što je jedna dlaka opala, počinje novi ciklus rasta, što će biti primetno u roku od 2-4 meseca. Potpuni efekat će se videti između 8-12 meseci posle intervencije.

Pročitajte više:
Zašto je transplantacija kose jeftinija u Turskoj?!
Koliko traje presađena kosa?