Korisni saveti o negi kose
Farbana kosa zahteva posebnu negu kako bi uvek bila zdrava i sjajna.
Hemikalije koje se nalaze u bojama za kosu istanjuju vlasi i čine ih podložnijim oštećenjima. Zato je farbanoj kosi potrebna bolja i posebna nega.

U nastavku teksta vam predstavljamo kako da i farbana kosa bude lepa i negovana.

Pitate se kako da negujete farbanu kosu? Evo šta stručnjaci savetuju!

* Stručnjaci savetuju da pričekate što je više moguće s prvim pranjem kose nakon njenog farbanja, jer je vlasima potrebno neko vreme da u potpunosti upiju i zadrže boju. Najbolje bi bilo sačekati najmanje dan pre prvog pranja. Osim toga, obavezno koristite šampon za farbanu kosu, i to po mogućnosti za svoju boju. Nemojte je prati odmah nakon farbanja
Ukoliko želite da kosa izgleda lepo i negovano, potrebno je neke stvari da prestamo da radimo.

Nemojte je tretirati toplotom

* Činjenica je da fen, pegla i uvijač za kosu štete i prirodnim vlasima, a oštećenja su još vidljivija na obojenoj kosi. Ako ste od onih koji svoju kosu često izlažu velikoj toplini, boja će sasvim sigurno izbledeti.

Koristite regenerator

*Kako bi imala svež i sjajan izgled, farbana kosa zahteva korišćenje regeneratora. On ne pomaže samo obnavljanju oštećene kose, već i ostavlja zaštitni sloj koji čuva boju.

Koristite preparate za negu farbane kose

*Kako bi zadržala sjaj, farbanoj kosi je potrebna dodatna nega. Za blistavu i zdravu kosu, koristite ulje ili serum za kosu nakon svakog pranja.

Nemojte grubo trljati peškirom

*Nemojte kosu nakon pranja grubo trljati košu peškirom jer je na taj način dodatno oštećujete. Stručnjaci savetuju da je kosu nakon pranja najbolje umotati u peškir i ostaviti tako pet minuta, a potom je ostaviti da se prirodno osuši.

Pročitajte još:
Šta poznati kažu o nama?!
Cikatricijalna alopecija