• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Pranje kose sa koka kolom, da ili ne?

Pranje kose sa koka kolom, da ili ne?

Kako na nas utiče pranje kose koka kolom?

Postoje brojne ‘uvrnute’ alternative za šampon koji se može pronaći na tržištu. Od čaja, preko majoneza, limunovog soka, piva, kečapa, pa i omekšivača za veš.

Ipak, pranje kose koka kolom pre nekoliko meseci doživelo je ekspanziju kada je manekenka Suki Voterhaus priznala da je za njenu savršeno talasastu kosu zaslužan upravo ovaj napitak.

Ona tvrdi da je, koristeći koka kolu umesto šampona, pomogla kosi da ‘oživi’. Dakle, da li je koka kola zaista tajni napitak za meku, talasastu kosu punu sjaja?

Pranje kose koka kolom sa naučne strane

Gledano sa hemijske strane, koka kola ima nisku pH vrednost, što je čini ‘kiselom’, te se kutikula (spoljni sloj temena) skuplja, a rezultat je sjajna kosa, mekane strukture.

Oni koji imaju prirodno kovrdžavu ili talasastu kosu, ako je operu koka kolom, njihove lokne imaće bolju definiciju.

U slučaju da se usudite da isprobate ‘koka kola eksperiment’, imajte na umu da ne sipate koka kolu direktno iz frižidera. Preporučljivo je i da napitak ‘izvetri’ pre upotrebe.

Pogledajte kakav je rezultat postigla ova devojka:

Coca-Cola koristi u neobične svrhe. Ovaj napitak se koristi za čišćenje prozora i uklanjanje rđe od metala, ali postoji i nekoliko saveta za negu kose.  U koliko vam se žvakaća guma ulepi za premen kose treba da uradite sledeće. Umočite pramen u čašu sa Koka kolom i ostavite da deluje nekoliko minuta. Nakon toga nećete imati problem da uklonite žvakaću gumu. U slučaju da vam se ne sviđa kako vam je ispala nova boja u koju ste se ofarbali, možete je ukloniti Koka kolom. Mnogi misle da Koka Kola generalno razgradjuje skoro sve. Iz tog razloga ne vide kako moze imati benefite po dlaku međutim u praksi se kod pojedinaca pokazalo suprotno.
Svakako kod pranja kose izbegavajte prevruću vodu, topla je sasvim u redu. Na kraju, preporučuje se da prođete kroz kosu sa malo hladne vole, kosa je od toga sjajnija.

Pročitajte više:
Šampon za suvo pranje kose
Poznati TV voditelj presadio kosu