• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Pripremite kosu za jesen, budite spremni

Pripremite kosu za jesen, budite spremni

Evo na koji način možete da pripremite kosu za jesen.

Jesen kuca na vratima i na žalost, u ovom periodu ne opada samo lišće. U jesenjem periodu normalna pojava je da kosa intenzivno opada i gubi na volumenu.

Veoma je važno kosi priuštiti dodatnu negu kako bi se što pre oporavila i vratila svoj sjajni izgled.

U nastavku teksta vam predstavljamo kako da pripremite vašu kosu za predstojeću jesen

1. Promenite proizvode za kosu
Tokom leta bi trebalo koristiti proizvode sa zaštitnim faktorom, kao i hidratantne preparate koje će učiniti da vaša kosa ne deluje toliko isušeno. Jesenja kolekcija proizvoda treba da nahrani kosu, podstiče rast i daje joj volumen.

2. Koristite ulja za kosu
U ovom periodu dubinska ishrana kose je izuzetno bitna. Stručnjaci preporučuju korišćenje nekih od toplih ulja za kosu. Ova ulja se nanose zagrejana, što omogućava njihovo bolje upijanje i delovanje. Osim toga, u ovim uljima se nalaze i supstance koje deluje direktno na vlasište i podstiču rast kose.

3. Posetite frizera
Jesen je pravo vreme za promenu frizure. Potrebno je skratiti „rascvetale“ delove. Znajte da će vaša kosa nakon šišanja delovati gušće, urednije i mekše.

4. Zaštitite kosu od spoljašnjih uticaja
U ovom periodu morate  zaštititi kosu od jesenjih uticaja. Hladnoća, vetar, kiša i magla su neprijatelji vaše kose. Nosite odgovarajuće kape ili šešire, a probajte i sa korišćenjem proizvoda koji će sprečiti kovrdžanje kose usled vlage.

Promenite boju kose

Poznato je da će vaša kosa tokom leta posvetleti od sunca. Kako bi vaša kosa izgledala i dalje sveže i osunčano jeste da se ofarbate u neku nijansu meda. Zlatni tonovi ili pramenovi na vašoj kosi izgledaće fantastično i upiće sve i jedan zrak sunca u jesenjim danima.

Pročitajte još:
Muška i ženska frontalna linija, razlika je očigledna?!
Da li kreatin uzrokuje opadanje kose?