Maske za kosu su veoma važne

Svako od nas je, barem jednom, probao da napravi prirodno pakovanje za kosu kod kuće. Prirodne maske za kosu hrane i neguju vašu kožu glave i kosu.

Osim toga što su jeftina, domaća pakovanja za kosu su i jednostavna za pravljenje. Loš način života, promena godišnjih doba, slab unos vitamina su dovoljni razlozi da vaša kosa izgubi sjaj, postane jako lomljiva i krta i počne da opada.

Regeneratori, šamponi i pakovanja za kosu koja kupujete u marketima, nisu dovoljna da bi vašu kosu doveli u prvobitno stanje. Razlog za to je taj što su ti preparati puni hemikalija, koja vašoj kosi donose više štete nego koristi. Najbolji način da vašu kosu dovedete u red i date joj nekadašnji sjaj je da se okrenete prirodi, bilo da počnete da koristite potpuno prirodne šampone bez sulfata i silikona. ili da probate domaće maske, koje će vašoj kosi dati jedinstveni sjaj i lepotu.

OVO SU GLAVNI SASTOJCI U IZRADI PRIRODNE MASKE ZA KOSU

  • Ekstra devičansko maslinovo ulje. Ovo je jedan od najvažnijih sastojaka u svim prirodnim preparatima za kosu. Ono na prirodan način hidrira i daje mekoću. Maslinovo ulje pomaže ispucaloj i oštećenoj kosi i vraća joj prirodni sjaj. Maslinovo ulje se odlično slaže sa ostalim sastojcima. koji se koriste u pravljenju domaćeg balzama za kosu.
  • Mleko se koristi ukoliko želite da vašu kosu omekšate. Mleko je bogato vitaminom B koje će vašu kosu nahraniti. i ona će posle prvog nanošenja maske biti meka i laka za račešljavanje.
  • Limun se koristi ako imate masnu kosu. On se pokazao kao odličan odstranjivač viška ulja iz kose. Limun se koristi i za posvetljavanje, ali se u tom slučaju koristi razblažen sa vodom u razmeri 1:2. Budite pažljivi sa limunom, može izazvati iritaciju kože glave.
  • Kokosovo ulje. Kokosovo ulje se smatra najboljim uljem za kosu. On ima ogroman značaj u nezi kose. Kosa od njega postaje mekana i sjajna. Kokosovo ulje pomaže u sprečavanju opadanja, hidrira, pomaže kod ispucalih krajeva i oporavlja oštećenu kosu.
  • Med. Najvažnija funkcija meda u preparatima je da on hidrira kosu. Med je pun aminokiselina i odlično regeneriše suvu i oštećenu kosu. Sa medom ne možete preterati.
  • Jabukovo sirće. Kao i limun, jabukovo sirće pomaže u odstranjivanju viška ulja sa kože glave. Pored toga pomaže u odstranjivanju peruti.
Sve ove maske su beskorisne ukoliko svakodnevno koristite jak šampon koji vašoj kosi nanosi štetu!

Pročitajte još:

Neobična rešenja za rast kose

Top 5 saveta za oporavak „spržene kose“