• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Prirodno rešenje za suvo teme

Prirodno rešenje za suvo teme

U nastavku pročitajte prirodno rešenje za suvo teme

Suvo teme je uporan problem kože glave koji se veoma često javlja i kod muškaraca i kod žena.
Lepa kosa direktno je povezana sa zdravom kožom glave.
Ukoliko imate problem sa temenom, velike su šanse da vaša kosa neće biti zdrava, sjajna i lepa, te je veoma važno da vodite računa o koži glave.

Uzrok suvog temena

Suvo teme često se javlja usled hladnijih dana jer je napolju hladno a unutra toplo, koža je suvlja i dolazi do svraba i perutanja. Osim toga, do ovog stanja dolazi ukoliko duže vreme koristite jake šampone, kao i preparate za oblikovanje kose koji troše prirodnu masnoću kose i uzrokuju suvo teme.

Saveti za zdravo teme

Pored lica, koža glave je veoma osetljiva i sklona perutanju, iritacijama, mašćenju i bubuljicama. Kako biste izbegli ovaj problem, stručnjaci savetuju da koristite proverene preparate za pranje i održavanje kose. Preporučuje se i korišćenje kvalitetne četke za kosu koju ćete s vremena na vreme oprati i zameniti. Osim toga, treba izbegavati nanošenje preparata za oblikovanjekose direktno na teme. Veoma je važno kosu ispirati mlakom, a nikako vrelom vodom.

Top preporuka

Kako biste sačuvali zdravlje kože glave, ili pak oporavili oštećenu, preporučujemo vam da probate masku od maslinovog ulja, cimeta i sode bikarbone. Potrebno je da pomešate 1 kašičicu sode-bikarbone, 2 kašike maslinovog ulja i 1/4 kašičice cimeta. Pripremljenu masku uz blagu masažu nanesite na vlasište, te dobro utrljati u koren kose i kožu. Potom uviti glavu u foliju i ostaviiti da odstoji 15 minuta, a potom operite kosu kao što to inače radite. Stručnjaci savetuju ovaj tretman jednom nedeljno.

U rešavanju ovog problema može pomoći i jabukovo sirće koje uništava bakterije koje izazivaju perut. Potrebno je da ga nanesete na kosu nakon pranja, ostavite kratko da odstoj, a potom isperete.

Takođe, limunov sok smanjuje pH vrednost kose i ublažava svrab koji je karakterističan za suvo teme. Potrebno je da 2 kašike svežeg soka od limuna utrljate u teme, ostavite kratko da odstoji, a potom isperete toplom vodom. Postupak možete ponavljati svaki dan sve dok svrab ne nestane.

Pročitaj više:
Dužina kose o vama otkriva mnogo toga!
Sprečite opadanje kose na jesen!