Prvi seminar u reionu o presađivanju kose od strane AHT tima

Nedavno je održan prvi seminar o transplantaciji kose u regionu. Dr Tanja Radenkov, koja je dobitnica nagrade na Oksfordu, održala je seminar o inovacijama i tehnologijama.
Na seminaru je bilo reči o presađivanju kose, pregledu kao i uspostavljanju dijagnoze.

Ovaj seminar je prvi u regionu na kome su prisustvovala 4 doktora iz inostranstva i 7 doktora iz Srbije.

Prednosti AHT metode u odnosu na FUE metod

Da se podsetimo:

Prednost AHT metoda u odnosu na klasičan FUE metod je u preživljavanju folikula, što je veoma značajno za krajnji rezultat. Folikul se smešta u ATP-v i time se obezbeđuju idealni uslovi. Folikul nema osećaj da je prebačen sa jednog mesta na drugo, i takoreći ne doživljava ,,šok,,. To je slučaj u primeni bilo koje metode koja se primenjuje u sličnim ordinacijama. U našoj ordinaciji pacijent ne mora da čeka ciklus ponovnog izrastanja već kosa nastavlja da raste odmah. Zahvaljujući CHOI implantoru omogućava se potpuno prirodan izgled. AHT metodom može da se ekstraktuje oko 5000 pojedinačnih dlaka, mada je preporučeno maksimalno u toku dana nešto preko 3000. Pre upotrebe Bio-elemenata to je bilo nemoguće iz razloga jer bi follikul izgubio vitalnost.

Kod AHT metode šiša se samo deo iz koga se follikuli vade, a deo u koji se kosa implantuje šiša se samo ponekad. Kod starijih metoda pacijentima se obavezno šiša ,,donatorski deo,, odnosno deo kose gde se follikul vadi a u većini slučajeva i gde se kosa implantuje.

 

Pročitajte još:

Dr Tanja Radenkov otkriva svetske trendove u estetici

Da li mi je neophodno presađivanje kose