• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Razlozi zbog kojih opada kosa

Razlozi zbog kojih opada kosa

U nastavku pročitajte razloge zbog kojih opada kosa

Razlozi zbog kojih opada kosa mogu biti razni, od zdravstvenog stanja organizma do preparata i tretmana koji se koriste.
Postoji niz fktora koji utiču na opadanje kose, na neke od njih možete uticati!

Telo ne dobija doboljno nutritijenata – Nedovoljno unošenje proteina, omega-3 masnih kiselina, vitamina B, gvožđa i biotina dovodi do toga da kosa postane slabija a vremenom dolazi i do opadanja kose.

Alergije – Alergije se ispoljavaju na razne načine a jedan od njih je i opadanje kose. Alergije dovode do sužavanja i slabljenja kapilara, te i slabljenja folikule što će se odraziti na rast i gustinu kose.

Preterano feniranje i ispravljanje kose – Toplota negativno utiče na kosu, oštećuje je. Preterano feniranje i ispravljanje kose može je učiniti tankom i oštrom pogotovo na krajevima, a u nekim slučajevima može doći do opadanja kose.

Korisni saveti, kako sačuvati kosu!

Korišćenje pogrešnih proizvoda – Odabir pravih preparata, posebno šampona, od ključnog je značaja za zdravlje kose. Konsultujte se sa svojim fizerom oko preparata kojim tretirate kosu.

Zapušenost folikula – Na isti način kako prirodna ulja koja proizvodi naša koža zapušavaju pore tako mogu zapušiti i folikule, čemu odumrle ćelije i prekomerna upotreba preparata mogu znatno doprineti. Korišćenje šampona za odmašćivanje kose ili utrljavanja u kosu morsku so otklanja se nataloženi sloj masnoće.

Hormonski disbalans – Na opadanje kose često utiču hipotireoidizam (smanjeno ili nikako lučenje hormona štitne žlezde) ili menopauza. Posetom lekara i analizom krvi mogu se dijagnostikovati problemi i uspešno lečiti.

Problem opadanja kose može se rešiti na razne načine a jedan od njih i transpantacija kose. Prednosti transpantacije kose u odnosu na druge metode su:

Nadoknadite kosu uz intervenciju za jedan dan a da ni jedno drugo naknadno lečenje nije potrebno. Sami ste sebi donator, tako da ne postoji opasnost od alergijske reakcije ili infekcije. U odnosu na druga lečenja, korišćenjem raznih šampona ili tableta (blokatora DHT-a) metod transplantacije kose je najisplatljiviji, zahvat ne nosi rizike a kosa je pravilno raspoređena. U razvoj metode, poboljšavanje i usavršavanje tehnologije transplantacije kose su se uključili najbolji stručnjaci dermatolozi. Jedna od ordinacija u kojoj se primenjuje transplantacija kose je AHT (Advanced Hair Transplantation) u kojoj je uspešnost zagarantovana.

Pročitajte još:
Transplantacija kose je jedino trajno rešenje!
Koji vitamin za kosu je najbolji?!