Malo je dama koje imaju prirodno savršeno ravnu kosu. Većina zapravo ima blago talasastu izlomljenu kosu i mašta o savršeno ravnoj.

Da li ste znale da kosu možete ispraviti kosu na potpuno prirodan način, bez upotrebe presa i sličnih aparata za ispravljanje kose?

Keratin za kosu

Keratin je ključan za ravnu kosu

* Da biste imale savršeno ravnu kosu, potrebno je da koristite preparate koji sadrže keratin – prirodni sastojak poznat kao najbolje sredstvo za ispravljanje vlasi. Osim toga, veoma je važno i pravilno sušenje kose. Nemojte nakon pranja odmah sušiti kosu fenom. Veoma je važno da je prvo osušite peškirom koji će upiti višak vlage.

Važno je i kako fenirate kosu

* Prilikom feniranja, zaboravite na okrugle četke koje ste sasvim sigurno do sada koristile. Stručnjaci savetuju korišćenje običnog češlja sa širokim zupcima. Nakon pranja, obavezno nanesite regenerator i lagano iščešljajte kosu češljem, a potom isperite i osušite prvo peškirom. Najbolje bi bilo da kosu potom ostavite da se prirodno osuši uz povremeno češljanje.

Koristite pakovanja ako želite ravnu kosu

* Mnogi stručnjaci savetuju i korišćenje prirodnih maski za kosu sa maslinovim i čičkovim uljem. Kako biste imale ravnu kosu, potrebno je da zagrejete ulje i nanesete na celu dužinu kose, umotajte u peškir i ostavite da stoji 40 minuta, a potom isperite mlakom vodom.

Napravite pakovanje za ravnu kosu

* Pakovanje od jabukovog sirćeta pokazalo se čudotvornim u ispravljanju kose. Potrebno je da pomešate 2 kašike sirćeta sa 2,5dl mlake vode i nanesete ga na prethodno opranu kosu. Obavezno ostavite da deluje nekoliko minuta i isperite.

Pročitajte još:
Top 3 pakovanja za kosu!
Top 5 saveta za kosu!