• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Saveti za kosu koja se brzo masti

Saveti za kosu koja se brzo masti

Pročitajte savete za kosu koja se brzo masti

Možemo li se rešiti problema masne kose, kako je prati i tretirati kosu?! Ukoliko imate problem sa masnom kosom probajte par jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći.

Najpre treba znati da preterano lučenje loja čini kosu i kožu glave masnom i prljavom. Masna kosa je problem koji muči skoro svaku treću osobu. Za masnu kosu preporučuje se pranje prvo regeneratorom pa zatim šamponom.

Ovim postupkom će se vaša kosa nahraniti a na njoj se neće zadržati višak proizvoda. Ispirajte kosu mlakom vodom jer vruća voda povećava mogućnost mašćenja. Krajeve ne treba tretirati šamponom da se ne bi oštetili.

Šamponi i masnoća kose

Šamponi za masnu kosu sadrže manje hemikalija tako da manje iritiraju kožu glave. Ako nijedna metoda koju ste probali nije delotvorna, probajte sapun. Koristiti sapun isključivo na prirodnoj bazi. Sapun izlomiti na što manje komade i ostaviti ga preko noći u vodi. Ujutru ga izgnječiti i ocediti vodu iz njega, dodati malo bebi pudera i time oprati kosu. Rezultat će biti očigledan, a masnoća sa kose će nestati. U težim slučajevima najbolje je obratiti se dermatologu.

Masnoća kose često dovodi do opadanja kose. Najpre se izgubljena kosa pokuša povratiti sa šamponima ili losionima da bi nakon izvesnog vremena potražili pomoć u ordinaciji za transplantaciju kose. Pri odabiru ordinacije svakako treba uzeti u obzir iskustvo hirurga, kao i ordinacije koja se bavi samo tom delatnošću i ima dugogodišnje iskustvo u oblasti presađivanja kose.

Postoji veliki broj ordinacija za plastičnu hirurgiju koje se bave raznim operacijama pa im je transplantacija kose samo jedna od oblasti sa kojom se bave ali mi preporučujemo ordinacije koje se isključivo bave presađivanjem kose.

Jedna od ordinacija u kojoj se primenjuje AHT  metod (Advance Hair Transplantation) je najstarija ordinacija koja se bavi presađivanjem kose i koja ima najveći broj zadovoljnih pacijenata.

Pročitajte više:
Kako prirodnim putem do zdrave i lepe kose?
Wayne Rooney presađivanje kose