Kosa opada u zavisnosti od doba godine

Tokom jeseni i proleća opadanje kose je čest problem. Koliko vlasi dnevno je normalno da opadne? Ukoliko u toku dana opadne 60-100 dlaka vi onda imate problem sa opadanjem kose! Šta je uzrok tome? Uzroci mogu biti razni i na kraju krajeva sasvim bezazleni. 

Stres, starenje, hormonalne promene, manjak gvožđa u organizmu, loša ishrana, starenje…sve to može doprineti tome da vam kosa pojačano opada. Nakon trudnoće se takođe javlja opadanje kose.

Kosa je ukras svake žene

Kosa je ukras svake žene, međutim oko 20% ženske populacije se susreće sa sezonskim opadanjem kose, naročito u jesen i proleće. Sezonsko opadanje kose, na sreću, kratko traje.

Veoma je bitno da problem opadanja kose, ukoliko ono nije posledica oboljenja, ne shvatite kao nešto najgore što vam se desilo. Problem opadanja kose, kao i svaki problem u životu, je rešiv.

Namirnice koje vam mogu pomoći u borbi protiv opadanja kose

Navešćemo neke namirnice, koje možete uvrstiti u svoj jelovnik ukoliko želite jaču i zdraviju kosu. Treba imati na umu da rezultati neće biti vidljivi preko noći.

SPANAĆ 

Spanać je povrće koje je puno minerala i vitamina, kao i antioksidanata, i sve ovo ga čini dobrim saveznikom u borbi protiv opadanja kose.

JAJA

Večita dilema! Da li ih je dobro jesti ili ne? U medijima se stalno raspravlja o tome, ali kada je opadanje kose u pitanju, jaja su odličan izbor protiv prekomernog gubitka vlasi.

LOSOS

Bogat omega-3 masnim kiselinama, svakako namirnica koja sprečava gubitak kose.

SOČIVO 

Izvor vitamina i esencijalnih minerala. Sočivo je ključno u sprečavanju gubitka kose.

OVSENE PAHULJICE

Od njih možete napraviti jako ukusne kolače i još ukusniji doručak, ali ih možete koristiti i kao namirnicu koja sprečava opadanje kose.

Pročitajte još:

Evo kako sprečiti opadanje kose kod žena ?

Neka vaša kosa zablista, a evo i kako?

Maska kao prirodni lek protiv opadanja kose?