• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Stilozovanje i nadogradnja dovode do gubitka kose

Stilozovanje i nadogradnja dovode do gubitka kose

Da li ste znali da stilizovanje i nadogradnja dovode do gubitka kose!

Većina žena se užasava pri pomisli da bi mogle da izgube kosu, ali mnoge od njih svakodnevno rade stvari koje ih vode do toga. Gubitka kose je čest zbog preteranog stilizovanja i nadogradnje kose.
Da li ste i vi od onih dama koje vole da se igraju sa frizurom, te veoma često isprobavate različite novitete? Sve je to u redu dok postoji mera i dok pravilno negujete kosu. Ipak, ukoliko preterate, znajte da može doći do ozbiljnih posledica. Ukoliko želite lepu i zdravu kosu, pročitajte savete u nastavku teksta.

Zaboravite nadogradnju kose

Činjenica je da je nadogradnja kose veoma popularna kod poznatih ličnosti, te su i mnogobrojni fanovi krenuli njihovim stopama. Nadogradnja može da bude veoma teška, te će sigurno oslabiti kosu. Kada se radi nadogradnja, na koren se najčešće stavlja lepak kako bi umetci bolje stajali. Iz tog razloga, hranljivi sastojci ne prolaze normalno, te se stvaraju pečati bez kose na glavi.

Vrela voda šteti kosu

Vrela voda pomaže opuštanje tela nakon napornog dana, ali šteti kosi. Vrela voda predstavlja stres za kosu, a osim toga, mnogo brže od hladnije vode skida farbu sa vlasi. Izbegavajte prese i uvijače za stilizovanje Redovno korišćenje presa za kosu i različitih uvijača slabi kosu, što neminovno vodi ka opadanju . Stručnjaci ne preporučuju korišćenje ovih aparata više od jednom nedeljno, jer ćete u suprotnom imati ozbiljan problem sa gubitkom kose. Prese i uvijači proređuju kosu.

Farbanje izaziva opadanje kose

U sastavu boja za kosu nalaze se hemikalije koje menjaju prirodni pigment kose. Upravo te supstance, slabe kosu i izazivaju opadanje. Hlor loš za kosu Poznato je da blanš sadrži hlor koji uništava kosu. Čak i voda u bazenima može biti problem. Stoga, ukoliko ste ljubitelj plivanja i često idete na bazen, koristite kapu za plivanje.

Pročitajte još:
Top model presadio kosu
Kako se probuditi sa savršenom frizurom?