• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Transplantacija kose vraća samopouzdanje

Transplantacija kose vraća samopouzdanje

Transplantacija kose muškarcima vraća samopouzdanje

Transplantacija kosa je procedura koja mnogim muškarcima promeni život na bolje. Oni koji se odluže AHT metodu presađivanja kose, ne moraju da se odriču svojih svakodnevnih obaveza.

Uzrok opadanja kose

Kako stare, 70% muškaraca ima problema sa kosom. Njihova kosa počinje da opada i postaje ređa, pa to može da utiče na samopouzdanje. Iako neki muškarci nemaju problem što imaju retku kosu, veliki broj njih ima veliki strah od gubitka i proređivanja kose. Ishrana bogata namirnicama koje jačaju kosu, odgovarajuća frizura, feniranje koje daje kosi volumen i čini da izgleda gušća, masaža temena i preparati za oblikovanje kose samo su neki od prvih koraka za „prikrivanje“ ćelavosti. Ipak, kada kosa postane toliko retka da ne mogu da „prikriju“ ćelavost, mnogima je transplantacija kose idealno rešenje. Procedura ne pruža samo estetske promene, nego i emocionalne – vraća samopouzdanje i sigurnost.  Mnoga istraživanja pokazala su i da transplantacija kose psihički i vizuelno podmlađuje pacijenta.

Transplantacija kose pruža mladalački izgled

U jednom istraživanju je učestvovalo 122 volontera, 58 muškaraca i 64 žene. Istraživači su volonterima dali 13 parova fotografija – na sedam su bili muškarci pre i posle transplantacije kose, dok su na ostalih 6 bili muškarci koji se nisu podvrgli ovom zahvatu. Oni su utvrdili da osim mladalačkog izgleda, muškarci nakon zahvata izgledaju uspešnije i pristupačnije. Takođe, istraživači su ispitali i osobe koje su se podvrgle tretmanu, te zaključili da im se život značajno promenio posle zahvata – na bolje.

AHT – najsavremenija metoda transplantacije kose

Zahvaljujući razvoju medicine i tehnologije, transplantacije kose je danas mnogo uspešnija. Zbog toga se sve više ljudi i podvrgava ovakvim tretmanima. AHT metoda radi se najsavremenijim instrumentima i nudi niz prednosti u odnosu na ostale metode. Kod ove metode koriste se posebni instrumenti minimalnog promera koji čine da svaki folikul ostane vitalan. Za razliku od drugih tehnika, AHT metoda presađivanja kose pruža potpuno prirodan izgled kose, bez trauma na koži.
Već sutradan nakon transplantacije kose mogu da nastave sa uobičajenim aktivnostima.

Gubitak kose kod muškaraca najčešće se javlja zbog vezivanja jednog androgenog hormona za receptor koji se nalazi u korenu dlake. Dolazi do propadanja potentnih ćelija koje vremenom istanjuju kosu – postaje svilenkasta. U poslednjoj fazi oštećene dlake opadaju, a koren je uništen.

Pročitajte više:
Zašto smo izgubili dlake sa tela?!
Ulja koja sprečavaju opadanje kose