Putovanje izvan zemlje u cilju dobijanja medicinske pomoći se definiše kao medicinski turizam. Ovo se može odnositi na putovanje pacijenata iz manje razvijenih zemalja u razvijene radi dobijanja medicinske pomoći koja nije dostupna u njihovoj zemlji.
Takođe, može se odnositi i putovanje pacijenata iz razvijenih država u nerazvijene gde je cena medicinskih usluga neuporedivo niža. Nakon procedure, ljudi često ostanu u inostranstvu kako bisvoje putovanje iskoristili u cilju razgledanja znamenitosti ili produžili na more.

Pitanje je kako odabrati pravu medicinsku ustanovu i uslugu obzirom da se većina služi marketinškim trikovima?

Jeftina cena ali loš kvalitet i rezultat

Jakim marketingom naglašava se VIP prevoz od aerodroma, hoteli sa 5 zvezdica uračunati u cenu, prevodilac kao i mnoge druge pogodnosti. Međutim najvažnija stvar se ne spominje a to je ime doktora koji obavlja delatnost i njegove reference.

Najčešće se za jeftin servis dobija i jeftina usluga. Proceduru obavlja medicinska sestra ili tehničar, psiholog ili neko drugo nekvalifikovano osoblje a da pacijent ne zna apsolutno ništa o tome.

Jedna od zemalja koja ima najrazvijeniji medicinski turizam jeste Turska, kao i Mađarska.

Često koriste online marketing koristeći fotografije sa tuđih web sajtova, prepravljaju ih, i prezentuju kao njihov rad. To je jedan od načina da privuku pacijente, drugi način je niska cena na uštrb kvaliteta i nekvalifikovanog osoblja.

U prilogu ćemo postaviti fotografije do kojih smo došli sa stranice jedne od klinika u Turskoj, koja je praktično ukrala sliku našeg rada, prepravila je i upotrebila na youtube kanalu kao sliku koja će privući potencijalne pacijente.

Toliko o jeftinoj i (NE)kvalitetnoj usluzi u popularnoj medicinskoj destinaciji -Turskoj.  Ako dobijete primamljivu ponudu, treba dobro razmisliti šta se krije iza toga. Zašto Mercedes košta mogo a opel (iako nemačko vozilo) mnogo manje, jednostavan odgovor će te naći sami.

KVALITET, TRADICIJA, MEĐUNARODNA PRIZNANJA, INOVACIJE, REZULTATI, SAVREMENA TEHNOLOGIJA, UTISCI PACIJENATA

Turska kao loš primer u transplantaciji kose

Turci kradu primere

Pročitajte još:
Dr Tanja Radenkov otkriva svetske trendove u estetici
AHT metod i Dr Tanja Radenkov dobitnici prestižne nagrade na Oksfordu!