• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

8 trikova za brži rast kose

8 trikova za brži rast kose

 Kako da vam kosa raste brže?!

Postoji nekoliko stvari koje možete da uradite za brži rast kose, a da ona pritom bude i ostane negovana i zdrava. Redovno šišanje i masiranje temena su veoma poželni, dok prečestim pranjem samo dobijate kontraefekat.

Koji su to 8 trikova za brži rast kose

1. Ne maltretirajte kosu

Ako je kosa previše fokusirana na regenerisanje, ne može da se posveti svom rastu. Pokušajte da je manje fenirate, peglate i kovrdžate kako bi se smanjila iskrzanost krajeva, suvoća i oštećenost. Izbegavajte sve što kosu previše zateže.

2. Ne perite često kosu

Dovoljno je jednom ili dvaput nedeljno. Što je više perete, koža glave proizvodi više ulja da kompenzuje nedostatak jer ga prečesto skidate sa kože. To je začarani krug.

3. Šišajte se redovno

Iako to očigledno čini kosu kraćom, redovnim šišanjem uklanjate mrtve krajeve i poboljšavate opšte zdravlje i vitalnost vaše kose. Svi stručnjaci saglasni su da je redovno šišanje važno za podsticanje rasta kose.

4. Izbegavajte proizvode koji sadrže silikon na bazi nafte i njenih prerađevina

Silikon stvara iluziju glatke i zdrave kose, ali on zapravo stvara opnu i izvlači vlagu iz nje. Kosa može da se „navuče“ na silikon, u zavisnosti od sastojaka silikona i da onda prestane da sama stvara prirodne omekšivače.

5. Četkajte kosu pod pritiskom

Kada se češljate, primenite pritisak na vlasište. Time ćete poboljšati cirkulaciju krvi i podstići rast kose.

6. Eterično ulje za brži rast kose

Ruzmarin, lavanda, hibiskus i druga eterična ulja stimulišu folikul dlake, podstiču rast kose i oplemenjuju kožu glave. Ulje za kosu trebalo bi nanositi barem jednom nedeljno. Pre nego što legnete, stavite nekoliko kapi eteričnog ulja na prste dok masirate kožu glave. Ujutro operite kosu.

7. Ne perite kosu vrućom vodom

Ne koristite vruću vodu za pranje kose, jer je ona može oštetiti. Topla voda otvara pore na vlasištu i na taj način dovodi do opadanja kose.

Dajte prioritet vitaminima kao što su biotin, vitamin B i C, kao i folna kiselina. Pošto je sadržaj kose od 80 odsto proteina, unosite hranu bogatu proteinima. Kosa koja je hidrirana manje će se lomiti.

Počitajte još:
Prvi seminar o transplantaciji kose u regionu!
Imune ćelije aktiviraju rast kose!