• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Maska kao prirodni lek protiv opadanja kose

Maska kao prirodni lek protiv opadanja kose

Čini čuda s kosom: Maska kao prirodni lek protiv opadanja kose!

Maska protiv opadanja kose veoma je korisna za oporavak kose nakon vrelih letnjih dana. Osim toga, maskeblagotvorno

deluju i tokom hladnijih dana kada je kosi potrebna dodatna nega. Mnogo je razloga zbog čega opada kosa. kosa može da opada zbog stresa, korišćenja neodgovarajućih preparata i šampone, kao i veoma čestog farbanja.

Kako biste oporavili kosu i sprečili njeno dalje opadanje probajte neku od maski koje vam preporučujemo u nastavku teksta.

Maska od crnog luka
U posudi pomešati 2 kašike sveže isceđenog soka crnog luka, 1 kašiku meda, 1 kašiku majoneza i 1 kašiku maslinovog ulja. Pripremljenu smesu utrljati na kožu glave, preko staviti kesu za tuširanje ili običnu najlonsku kesu, umotati peškirom i ostaviti da stoji sat vremena. Nakon tog vremena, skinuti peškir i kesu, pa isprati kosu mlakom vodom.
Napomena: Umesto majoneza možete staviti jednu kašiku ricinusovoh ulja.
Maska od crnog luka sprečava opadanje kose, a osim toga, čini vašu kosu sjajnijom i bujnijom.

Maska od belog luka
U posudi pomešati 1 kašičicu soka od aloje sa 1 kašičicom meda i kašičicom belog luka. Pre pranja kose, skuvati čaj od koprive i kamilice tako što ćete uzeti po jednu kašičicu od svakog sastojka, a zatim preliti sa litrom vode i kuvati oko 30 minuta na pari, uz mešanje. Zatim u smesu od belog luka dodati jedno žumance i sve dobro promešati. Kosu podeliti na razdeljak, pa laganim pokretima utrljati pripremljenu smesu, kosu prekriti kesom i uviti u peškir. Masku ovako držati oko 20 minuta, a potom kosu isprati neutralnim šamponom i utrljati još jedno žumance, te držati 10 minuta. Nakon toga, kosu dobro isprati mlakom vodom i preliti prethodno skuvanim čajem.

Pročitajte još:
Želite lepu i sjajnu kosu? Glicerin provereno čini čuda!