Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

AHT metod, poređenje drugih metoda transplantacije kose

Poređenje metoda presađivanja kose

Poređenje metoda presađivanja kose oduvek je bilo od velike važnosti za klijente koji se opredeljuju za proceduru transplantacije kose. U poslednjih 10 godina na polju transplantacije kose došlo je do velikog napretka. Metod koji je zvanično krenuo da se primenjuje od 2002-ge godine je bio jedan od najprestižnijih spoznanja u Folikularnoj Jediničnoj Ekstrakciji – Follicular Unit Extraction FUE. Tokom nekoliko godina istraživanja i usavršavanja metodologije rada i inovacijama instrumenata došlo je do masovne primene pojedinačnog prebacivanja folikula. AHT metod transplantacije kose,  od 2015-te godine nudi niz prednosti u odnosu na druge metode. 

rad sa implantorom operacija na delu

Poređenje metoda presađivanja kose, velika preciznost, savršen ugao dlake

Instrument za vađenje folikula detalj

Robotizovan metod transplatacije kose izmenljiva glava HEX panča

Nakon ekstrakcije, folikul se ili direktno implantuje u regiju koja je proređena ili se odlaže u petrijeve šolje koje su obezbeđene na određenoj temperaturi i održavaju folikul dlake vitalnim. Prednosti AHT metode u odnosu na klasičan FUE metod jeste u prezivljavanju folikula što se direktno odražava na krajnji rezultat. Folikul se smešta u ATP-v ili Hypothermosol i time obezbeđuje idealni uslovi. Folikul nema osećaj da je prbačen sa jednog mesta na drugo i u velikoj meri ne doživi “šok” kao što je slučaj u bilo kojoj FUE metodi koja se primenjuje u drugim ordinacijama. Primenom AHT metode, veliki broj folikula nedoživi “šok” efekat (što je slučaj u ostalim metodama presađivanja kose) te pacijent ne mora da čeka ciklus ponovnog izrastanja već kosa u velikom broju nastavi da raste odmah. Nakon implantacije kose, zahvaljući specijalno dizajniranom CHOI implantoru, pri implantaciji kose omogućava se potpuno prirodan izgled

Po definiciji, FUE znači Folikularna jedinična ekstrakcija. Korišćenjem klasične FUE metode, nema specifičnog ili opšteg napretka u načinu postavljanja dlaka. Pinceta se najčesće koristi u procesu postavljanja, što može dovesti do šoka pa čak i do odumiranja implanta. Kod metode presađivanja kose koja je po korišćenju još starija (FUT ili STRIP metod) pri samom pravljenju reza veliki broj folikula se ošteti a samim tim su i neupotrebljivi.

U toku jednog dana – tretmana, hirurzi AHT metodom presađivanja kose mogu da ekstraktuju oko 5000 pojedinačnih dlaka mada se preporučuje maksimalan broj dlaka u toku dana nešto preko 3000 iz razloga da folikul ne bi izgubio vitalnost. Primenom AHT metode folikuli se izvlače pojedinačno dok kod primenom (FUT ili STRIP) metode transplantacije kose folikuli glave izvlače u skupinama od po 10 dlaka što se odražavalo na neprirodan rezultat. Kod AHT metode šiša se samo deo iz koga se folikuli vade, u zavisnosti od obima intervencije, dok se deo u koji se kosa implantuje šiša samo ponekad. Kod starijih metoda pacijentima se obavezno mora ošišati deo kose gde se folikul vadi (tzv donatorski deo) a u većini slučajeva i gde se kosa implantuje.

 

Hirurska operacija

Razlika naše metode u odnosu na druge metode koje se primenjuju su sledeće:

- Prednosti AHT metode u odnosu na klasičan FUE metod jeste u primeni ATP-v BIOELEMENTA koji se direktno odražava na prezivljavanju folikula i krajnji rezultat. Da li se folikul odmah implantuje ili se ostavlja u ATP-v ili Hypothermosol potpuno je sve jedno. Oba dva elementa produžavaju vitalnost folikula i dodatno ih pothranjuju dok je folikul izvan organizma. Folikul dakle nema osećaj da je prebačen i u velikoj meri ne doživi "šok" kao što je slučaj u bilo kojoj FUE metodi koja se primenjuje u drugim ordinacijama. Naime folikul nakon 4 nedelje doživi "šok" a dlaka se zalomi kao materijal i opadne pa joj je potrebno 3-4 meseca da krene da izbija ponovo, međutim, primenom AHT metode, veliki broj folikula nedoživi "šok" efekat te pacijent ne mora da čeka ciklus ponovnog izrastanja već kosa u velikom broju nastavi da raste odmah.

- Jedina smo ordinacija koja koristi HEX panč koji je tenutno najveća inovacija a mi ga prvi i jedini primenjujemo. Oblik koji ne preseca folikul već ga izoluje. Razlika je i u leguri - materijalu kao i oštrini. Što je panč kvalitetniji i oštriji manje traumatizuje kožu. Primer na linku ispod:

- PRP tretman koji radimo koristimo od firme "regenlab". To je najkvalietniji separator koji se može primeniti. Obnavlja ćelije i stimuliše kolagen, elastin, proteoglikana (Proteoglikani su posebna vrsta glikoproteina) i glikozaminoglikane (poznatiji i kao mukopolisaharidi) koji utiču na bolju prokrvljenst glave a samim tim utiču da se postojeći folikul bolje snabdeva neophodnim elementima. Hormon rasta potspešuje sintezu novih ćelija kože glave, rast i otporost folikula.

- Razlikuje se kvalitet instrumenata, opreme i ono što je najvažnije to je stručni kadar (u zemljama u okruženju, Mađarskoj-Segedinu, Turskoj-Istambulu najčešće rade medicinske sestre ili tehničari a ne plastični hirurzi). Dr Tanja Radenkov je jedini hirurg za trasnplantaciju kose u celom region koja je dobila poziv od predsednika Evropske Medicinske Asocijacije - EMA (Dr. Vincenzo Costigliola) da na Oksfodu održi predavanje i primi nagradu “najbolja medicinska praksa“ u transplantaciji kose 2018-te godine.
Obzirom da se radi o estetskoj proceduri krajnji rezultat i prirodan izgled moraju biti prioriteti.

- Dobitnici smo prestižne nagrade na Oxfordu primenom metode AHT Transplantacije Kose, nagrađeni smo za prestižnu međunarodnu nagradu u oblasti zdravstva "Best Medical Practice 2018" od strane predsednika Evropske Medicinske Asocijacije (EMA) Dr. Vincenzo Costigliola.

Nagrada se dodeljuje u znak za odličnu reputaciju, sigurne i efikasne metode lečenja, visoko profesionalno medicinsko osoblje i savremenu opremu.
Ova nagrada (Rose of Paracelsus) je dodeljena klinikama i doktorima čiji se profesionalizam potvrđuje, ne samo formalnim standardima već i poverenjem pacijenata.

https://www.ahttransplantacijakose.com/wp-content/uploads/2018/08/tabela.jpg