• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Top saveti za negu kose na +30

Top saveti za negu kose na +30

Letnji saveti za negu kose.

Činjenica je da je leti kosa najviše izložena suncu, soli i hloru . Postoje razni načini da se utiče na kvalitet kose.

Evo šta bi trebalo da uradite kako bi ostala zdrava, negovana i lepa.

U nastavku teksta vam predstavljamo najbolje savete za negu kose tokom leta:

 Nabavite češalj sa širokim zupcima

Leti je vaša kosa često mokra – i mnoge od vas često dolaze u iskušenje da je očešljate dok je mokra. Međutim, kad je kosa mokra, tada je najslabija, pa vaša četka koju najčešće koristite i nije najbolji izbor. Češalj sa širokim zupcima je najnežniji alat za raspetljavanje mokre kose – ako ga već nemate, obavezno nabavite.

Zaboravite pegle i figara

Sasvim je sigurno da vašj kosi na ovim vrućinama nije potrebno još dodatno zagrevanje peglom. Ali, nemojte da brinete, jer su ovo leto u trendu brze i jednostavne frizure: prirodni valovi ili visoko zavezan rep su win-win situacija, i trendi i jednostavno.

Koristite ulja za negu kose

Ulja će vratiti vlagu kosi koja je bila izložena suncu, morskoj soli ili hloru. Uz samo nekoliko kapi postići ćete efekat sjajne, negovane kose, a ulja će je i zaštititi

Ne zaboravite masku za kosu

Poslušajte savet stručnjaka te minimum jednom nedeljno nanesite masku za kosu. Znajte da će to vašu kosu učiniti snažnijom i glatkom.

Napomena: ako vam je kosa obojena, nemojte ostaviti masku da deluje duže od 10 minuta jer nakon isteka tog vremena, maska može uništiti molekule boje.

Kosu stilizujte penom

Za idealnu talasastu kosu koristite dobru penu za kosu, jer ona neće otežati frizuru i lakše će pomoći oblikovati valove. Koristite pre sušenja fenom ili, još bolje, nanesite na vlažnu kosu i pustite da se prirodno osuši.

Obavezno zaštitite kosu od UV zraka

Nosite šešire, kape, ali i preparate sa UV zaštitom. Preparati za kosu koji su namenjeni baš za leto i sadrže SPF će pomoći da vam se kosa ne isuši i da vaša boja ne izbledi na suncu.

Pročitajte još:

Supermodel Ivan Pljevaljčić presadio kosu!
Transplantacija kose jedino trajno rešenje!
Glicerin za sjajnu kosu