• sr
Molerova 3, Beograd Ponedeljak - Petak 09:00-17:00 +381 66 012 666

Savremena metoda transplantacije kose - blog

Vampirski tretman za kosu i kožu

Vampirski tretman za kosu i kožu

Vampirski tretman podmlađuje

Vampirski tretman lica iliti podmlađivanje krvnom plazmom postao je popularan među pripadnicama lepšeg pola zahvaljujući rijaliti zvezdi Kim Kardašijan.
Ovaj tretman podrazumeva potkožno ubrizgavanje sopstvene plazme u lice, kao i u temenu glave pri regeneraciji i napredovanju folikula glave – kose. PRP se takođe koristi i za regeneraciju drugih tkiva.

Vampirski tretman kose

Vampirski tretman kose nije nikakva nova metoda u borbi protiv ćelavosti. Naprotiv, istražuje se već godinama unazad.

PRP terapija (Platelet-Rich Plasma) znači korišćenje krvne plazme koja je bogata trombocitima. Krv se obično uzima iz vena na rukama, odvajaju se crvena krvna zrnca i potom se krvna plazma bogata trombocitima ubrizgava u skalp, što stimuliše rast folikula.

Procedura traje između 40 i 90 minuta i zahteva dva inicijalna tretmana, a ukoliko pacijent želi može da nastavi sa tretmanima i na taj način ‘održi’ rast kose.

Međutim, za one koji žele stalni tretman kako bi se izborili sa gubitkom kose, vampirski tretman nije dobra opcija. Jedina opcija je transplantacija kose, koja vam daje trajni rezultat za ceo život.

Plazma se , u zavisnosti od toga kakav efekat želimo da postignemo, aplikuje površno. Time se ublažuju fine linije i bore, popravlja tekstura i izgled kože. Može se aplikovati dublje kako bi umanjili dublje bore, ožiljke , strije i nadoknadili volumen. Na ovaj način, pokreće se niz kaskadnih reakcija koje dovode do podmlađivanja i regeneracije kože u celini. Posledicno se pojačava sinteza kolagena, ubrzavaju se metabolicki procesi, pojacava se cirkulacija u tretiranoj regiji. Za rezultat dobijamo znatno unapredjenje kvaliteta kože na svim nivoima.
Cilj PRP tretmana krvnom plazmom je podsticanje prirodnih mehanizama podmlađivanja i regeneracije kože. Time se postiže lučenje novog elastina i kolagena u koži i ubrzavanje metabolizma ćelija u regiji koja je tretirana. Posle ovog tretmana, koža postaje čvršća, zategnutija, izgleda svežije i sjajnije, a bore postaju manje vidljive. PRP metodom se obnavlja tekstura kože i smanjuju se proširene pore, ožiljci i pigmentacije.

Pročitajte više:
Zalisci, najčešči muški problem
Proteini sprečavaju pojavu sedih dlaka